Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Paard logo laten ontwerpen: met of zonder symbool?

Het ontwerpen van een logo kan een hele uitdaging zijn. Je dient met tal van verschillende factoren rekening te houden. Maak je gebruik van het symbool van een paard in het logo van je manege? Kies je enkel voor de naam van je hoefsmederij? Enzovoorts. Daar komt bij dat het logo bij moet dragen aan de naamsbekendheid van je organisatie. Gemiddeld genomen zal iemand het logo zeven keer gezien moeten hebben, alvorens deze een dienst bij je afneemt. Reden genoeg om voor een herkenbaar logo te zorgen! Een paard logo laten ontwerpen bestaat uit verschillende fases. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

Een logo voor een hoefsmid of manege moet uniek zijn

Logo’s moeten herkenbaar zijn, waardoor unieke elementen onmisbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van contrasterende kleuren. Of wat te denken van het inzetten van een schuin of dikgedrukt lettertype? Bovenal mag het logo van de hoefsmederij of manege niet te generiek worden. Iets wat vaak al snel het geval is, wanneer gekozen wordt voor het gebruik van het symbool van een paard. Ook het symbool van een manege of bijvoorbeeld een hoefijzer zijn populair. De kans is groot dat concurrenten deze symbolen al gebruiken. Kies zelf voor een uniek logo!

Verschillende soorten logo’s met voor paardenbedrijven

Er zijn in de regel drie soorten logo’s te onderscheiden, namelijk: een logo met enkel een symbool, een logo met een symbool en tekst en een logo met enkel tekst. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welk type logo het meest geschikt is. Mogelijk heeft je bedrijf een naam als “Hoefsmederij Jansen” of “Manege van Dijk”. In zo’n geval is het voldoende om enkel tekst te gebruiken.

Meer weten over een paard logo laten ontwerpen? Neem vrijblijvend contact met ons op! We helpen je graag verder.

Geef een antwoord