Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Letselschade logo laten ontwerpen: 3 tips!

Ben je actief als letselschadespecialist, of sta je mensen als advocaat bij na een ongeluk? In dat geval mag een passend logo voor je organisatie niet ontbreken. Als letselschadespecialist is het belangrijk om betrouwbaarheid uit te stralen. Een cliënt moet ervan verzekerd zijn, dat je hem of haar van een passend advies kunt voorzien. Er zijn verschillende manieren om het logo bij te laten dragen aan het gevoel van betrouwbaarheid. Maak bijvoorbeeld gebruik van blauwtinten in je logo. Blauw wordt ervaren als een rustige, autoritaire kleur. Ideaal voor een advocatenkantoor! Logo laten ontwerpen? Logolove!

Aandachtspunten bij het ontwerpen van logo’s

Bij het ontwerpen van logo’s zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Onderstaand hebben we drie tips voor je op een rijtje gezet.

  • Tip 1: zorg dat het logo uniek is! Generieke logo’s blijven vaak niet hangen bij mensen. Een logo draagt zodoende niets bij aan de naamsbekendheid van je organisatie.
  • Tip 2: pas op met het gebruik van details in je logo. Het kan interessant zijn om bijvoorbeeld een symbool te gebruiken. In veel gevallen is dit overbodig en maakt het je logo onnodig druk.
  • Tip 3: houd het logo goed leesbaar. Op je website zal het logo verkleind getoond worden. Het is daarom belangrijk om voor een duidelijk leesbaar lettertype te kiezen.

Begin met het schetsen van je logo

Maak het voor jezelf makkelijker om je wensen door te geven voor het logo van je organisatie. Begin bijvoorbeeld met het uitwerken van een aantal schetsen. In deze schetsen kun je alle details opnemen, die je straks ook in je logo terug wilt zien. Het vormt een goede basis voor het uiteindelijke logo.

Onze creatievelingen helpen je graag bij het ontwerpen van een letselschade logo. Samen zoeken we naar een logo, die aansluit bij je wensen en de identiteit van je organisatie. Heb je een formele, of juist informele manier van werken?

Geef een antwoord