Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Waarom een Toekan als Van der Valk Logo?

In de nasleep van de oorlog was de familie Van der Valk op zoek naar een familiesymbool voor hun hotels. Ze hadden echter moeite met het vinden van een geschikt logo, totdat Gerrit van der Valk met het briljante idee kwam om de toekan als symbool te kiezen. Maar waarom geen valk…?

Een vrolijke en tropische vogel

Volgens Gerrit van der Valk is een toekan een mooie, grote, tropische vogel. Het is een vrolijk beest, een gezellig beest, en dat past veel beter bij de sfeer van de hotels dan een valk. Een valk kan agressief en roofzuchtig zijn, terwijl een toekan juist bekend staat om zijn kleurrijke veren en vriendelijke uitstraling. Het vrolijke karakter van de toekan sluit perfect aan bij de gastvrijheid en positieve ervaringen die Van der Valk Hotels willen bieden aan hun gasten.

De keuze voor de toekan had ook te maken met de aanschaf van vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Toen de familie Van der Valk dit park overkocht, had het al een toekan als logo. Het lag daarom voor de hand om dezelfde vogel ook als logo voor de hotels te gebruiken. Op deze manier werd er een sterke link gelegd tussen de hotels en het vogelpark, wat de herkenbaarheid van beide bedrijven ten goede kwam.

De toekan als symbool voor gastvrijheid

Naast de esthetische en conceptuele redenen achter de keuze voor de toekan, heeft de vogel ook een diepere betekenis als symbool voor gastvrijheid. De toekan staat bekend om zijn grote snavel, die associaties oproept met het delen van voedsel. Dit symboliseert de gastvrijheid en het zorgen voor anderen, waarden die centraal staan in Van der Valk Hotels. Door de toekan als logo te gebruiken, willen de hotels laten zien dat ze hun gasten warm welkom heten en ervoor zorgen dat zij zich thuis voelen tijdens hun verblijf.

De keuze voor de toekan als logo van Van der Valk Hotels was geen toeval.

Het was een bewuste keuze op basis van esthetiek, conceptuele overwegingen en de link met vogelpark Avifauna. Bovendien symboliseert de toekan gastvrijheid, wat perfect aansluit bij de kernwaarden van de hotelketen. Met de toekan als vrolijk en tropisch symbool willen Van der Valk Hotels hun gasten een positieve ervaring bieden en hen het gevoel geven dat ze thuis zijn.

Geef een antwoord