Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Waarom is het logo van Snapchat geel?

Het iconische gele logo van Snapchat heeft door de jaren heen nieuwsgierigheid gewekt en vragen opgeroepen over waarom deze specifieke kleur werd gekozen. Mensen leren nu pas de echte reden waarom het Snapchat-logo geel is.

Evan Spiegel, mede-oprichter van Snapchat, heeft onthuld dat hij geel koos omdat het destijds een ongebruikelijke keuze was voor logo’s. In een wereld waarin veel bekende merken kiezen voor blauw, rood of zwart, wilde Spiegel iets anders doen om op te vallen tussen andere sociale mediaplatforms.

Een gewaagde beslissing

Het blijkt dat de keuze voor geel inderdaad succesvol was. Geen enkel ander logo gebruikte die kleur destijds, en dit maakte het Snapchat-logo direct herkenbaar en onderscheidend. Het was een gewaagde beslissing, maar een die zeker loonde.

De betekenis van geel in logo design

Maar waarom geel? Sommigen suggereren dat geel is gekozen vanwege zijn lichte en speelse karakter. Geel wordt vaak geassocieerd met vreugde, positiviteit en creativiteit. Deze eigenschappen sluiten goed aan bij de boodschap van Snapchat, een app waarmee je momenten kunt delen en plezier kunt hebben met vrienden.

Aandacht trekken met de kleur geel!

Naast de associaties met vreugde en creativiteit heeft de helderheid van de gele tint van Snapchat nog een ander praktisch voordeel. De felgele kleur trekt namelijk direct de aandacht naar het logo. Wanneer je door de app store bladert, springt het Snapchat-logo er echt uit tussen alle andere apps.

Het gele logo van Snapchat is niet zomaar gekozen. Evan Spiegel wilde een statement maken en zich onderscheiden van andere sociale mediaplatforms. Door te kiezen voor geel creëerde hij een herkenbaar, speels en aandachttrekkend logo dat perfect past bij de boodschap van de app.

Geef een antwoord