Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Marvel heeft het iconische doodskop logo van Punisher vervangen

Marvel heeft het iconische doodskop logo van Punisher vervangen

Sinds 1974 is het schedel en botten logo van de Punisher iconisch geweest. Het nieuwe logo weerspiegelt zijn nieuwe rol als lid van de Hand – een clan van moordenaars.

De Punisher keert terug in een geheel nieuwe 13-delige serie, met grote veranderingen. Eén verandering in het bijzonder veroorzaakt grote golven: het iconische maar controversiële doodshoofd logo van de Punisher is niet meer. Weg zijn de langwerpige tanden en de overmaatse schedel die sinds zijn debuut in februari 1974 bij het personage te zien waren. In plaats daarvan heeft het nieuwe uiterlijk een onmiskenbaar demonische uitstraling.

Het nieuwe logo uitgelegd door Marvel

De voor het eerste nummer onthulde omslag toont de Punisher met afgewende rug, terwijl hij zijn klassieke harnas met doodshoofdlogo aflegt.

In de echte wereld is het Punisher logo overgenomen door verschillende ideologische en politieke groeperingen. De Punisher schedel is populair bij bepaalde segmenten van de pro-wetshandhaving beweging, de laatste jaren meer opvallend omdat die groep zich tegenover de Black Lives Matter beweging heeft gepositioneerd. Het gebruik van de Punisher schedel door pro-politie groepen is bekritiseerd als misplaatst omdat de Punisher de wet negeert en zijn eigen gerechtigheid bruut oplegt aan degenen die hij schuldig acht.

Het co-opteren van het Punisher logo is controversieel en wordt nu door sommigen gezien als gelijkgesteld met politiegeweld. Er zijn kleding, stickers en andere goederen opgedoken waarin het logo versmolten is met het kunstwerk van de Thin Blue Line. Gerry Conway, medebedenker van de Punisher, bekritiseerde dit: “Elke ‘agent’ die in zijn officiële hoedanigheid een Punisher logo draagt, vereenzelvigt de rechtshandhaving met een outlaw. Deze ‘agenten’ zijn een schande voor serieuze politiemensen overal. Ze geven blijk van een imbeciele mate van onverantwoordelijkheid en zouden onmiddellijk ontslagen moeten worden.”

Geef een reactie