Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Dit logo van het jaar 2020 is hilarisch bot

Dit logo van het jaar 2020 is hilarisch bot

Het is redelijk om te zeggen dat 2020 een behoorlijk vreemd jaar is geweest. En als je je afvraagt ​​hoe het logo van het jaar (dat is een ding, toch?) eruit zou kunnen zien, vraag je dat dan niet meer af – een ontwerper heeft een eenvoudig maar effectief symbool gemaakt dat precies communiceert wat 2020 lijkt te proberen te zeggen.

Het lijkt er op dat The Typeo tot nu toe niet veel verder hoefde te zoeken dan de apocalyptische sfeer van het jaar als het ging om het ontwerp (hieronder) – waarin 2020 ons vrij letterlijk de vinger geeft. Erg toepasselijk, als we nadenken over hoe het jaar is gelopen.

(Afbeelding van: The Typeo)

Hoewel het even duurde voordat we ons realiseerden dat we naar een hand keken kunnen we niet anders dan de opvallende boodschap waarderen. Het voelt botweg passend voor het jaar van onder meer de coronaviruspandemie.

Het ontwerp werd gedeeld met het r/DesignPorn-kanaal van Reddit, waar het natuurlijk met constructieve kritiek te maken kreeg. Sommigen wezen er op dat het logo bedoeld is om op een hand te lijken, en velen zijn het erover eens dat het toevoegen van een duim het veel duidelijker zou kunnen maken. Qua uitvoering gaat het misschien niet om het een van de beste logo’s aller tijden, maar we zijn grote fans van het sentiment. Hoewel het zeker een vreemd jaar is geweest, heeft 2020 in ieder geval veel delen van de creatieve gemeenschap bij elkaar gebracht. Dit blijkt maar weer uit alle comments die gemaakt werden onder de post van The Typeo.

Geef een antwoord