Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

4 belangrijkste redenen waarom afbeeldingen belangrijk zijn voor je website

4 belangrijkste redenen waarom afbeeldingen belangrijk zijn voor je website

Afbeeldingen op je website dienen veel meer een doel dan je ontwerp er goed uit te laten zien. Als ze effectief worden gebruikt, kan jew bedrijf veel meer verkeer en dus conversies genereren, of dat nu verkopen zijn of vragen krijgen. Hier zijn de 4 belangrijkste redenen waarom afbeeldingen belangrijk zijn voor je website:

Meer weergaven en klikken

Als mensen zijn we erg visuele wezens, dus afbeeldingen trekken niet alleen onze aandacht, maar wekken ook emoties op. Als je website aantrekkelijke afbeeldingen heeft, is de kans daarom groter dat mensen deze bekijken en doorklikken. Eenmaal op de website kunnen afbeeldingen de gebruikerservaring verbeteren en helpen om belangrijke informatie op een mooiere manier weer te geven. Door dit te verbeteren, is de kans groter dat bezoekers op je website blijven en een grotere kans hebben om iets te kopen!

Breng je product tot leven

Natuurlijk is inhoud essentieel om je producten of diensten uit te leggen, maar afbeeldingen helpen je ook om de beste eerste indruk te maken. Ze brengen je aanbod tot leven en geven je bezoekers de kracht om je producten te visualiseren. Dit creëert een grotere kans voor verkoop en helpt om je merk onder de aandacht te brengen.

Hogere zoekmachine ranking

Wist je dat afbeeldingen je indexering in zoekmachines kunnen verbeteren? De bijschriften waarmee je je afbeeldingen labelt, zijn meer inhoud voor SEO-doeleinden. Als het een echte beschrijving van de afbeelding is, met enkele toegevoegde trefwoorden erin, wordt de inhoud weergegeven voor zoekopdrachten op het web en voor afbeeldingen, waardoor je meer kans hebt om gevonden te worden.

Sociale media van brandstof voorzien

Social media heeft aangetoond dat het tegenwoordig enorm belangrijk is voor alle bedrijven en beeldmateriaal heeft een impact op jouw positie op alle platforms. Meer mensen zullen interactie hebben met je posts op sociale media als je afbeeldingen opneemt, omdat deze een emotionele trigger vormen die tot een reactie leidt, zoals een ‘vind ik leuk’, een ‘opmerking’ of een ‘delen’. Deze acties zijn allemaal belangrijk om je bedrijf te promoten en meer bezoekers aan te moedigen.

Geef een antwoord