Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Principes van een goed website ontwerp

Principes van een goed website ontwerp

Een effectief website-ontwerp moet de beoogde functie vervullen door de specifieke boodschap over te brengen en tegelijkertijd de bezoeker te boeien. Verschillende factoren zoals consistentie, kleuren, typografie, afbeeldingen, eenvoud en functionaliteit dragen allemaal bij aan een goed website-ontwerp.

Hieronder staan enkele richtlijnen die je gaan helpen bij het maken van je volgende webproject.

1. Het doel van je website

Je website moet aansluiten op de behoeften van de gebruiker. Als je op alle pagina’s een eenvoudige, duidelijke intentie hebt, kan de gebruiker beter communiceren met wat je te bieden heeft. Wat is het doel van je website? Geeft je praktische informatie zoals een ‘Hoe te begeleiden’? Is het een entertainmentwebsite zoals sportverslaggeving of verkoop je een product aan de gebruiker? Er zijn veel verschillende doelen die websites kunnen hebben.

2. Eenvoud

Eenvoud is de beste manier om te kijken naar de gebruikerservaring en de bruikbaarheid van je website. Hieronder staan ​​manieren om eenvoud te bereiken door middel van ontwerp.

Kleur

Kleur heeft de kracht om boodschappen over te brengen en emotionele reacties op te roepen. Door een kleurenpalet te vinden dat bij jouw merk past, kun je het gedrag van je klanten ten opzichte van je merk beïnvloeden. Houd de kleurselectie beperkt tot minder dan 5 kleuren. Complementaire kleuren werken erg goed. Aangename kleurencombinaties verhogen de klantbetrokkenheid en geven de gebruiker een goed gevoel.

Type

Typografie speelt een belangrijke rol op je website. Het trekt de aandacht en werkt als de visuele interpretatie van de stem van het merk. Lettertypen moeten leesbaar zijn. Gebruik maximaal 3 verschillende lettertypen op de website.

Beelden

Beeldspraak is elk visueel aspect dat in communicatie wordt gebruikt. Dit omvat foto’s, illustraties, video en alle vormen van afbeeldingen. Alle afbeeldingen moeten expressief zijn en de geest van het bedrijf weergeven.

Geef een antwoord