Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Meer principes van een goed website ontwerp

Meer principes van een goed website ontwerp

Bij het ontwerpen van een website zijn er veel factoren die meehelpen aan de ervaring van je klanten. Een goed ontworpen website kan helpen om vertrouwen op te bouwen en bezoekers te begeleiden om actie te ondernemen. Om een geweldige gebruikerservaring te creëren, moet je ervoor zorgen dat het ontwerp van je website is geoptimaliseerd voor bruikbaarheid (vorm en esthetiek) en hoe gemakkelijk het te gebruiken is (functionaliteit).

Hieronder staan nog wat meer richtlijnen die je zullen helpen bij het overwegen van je volgende webproject.

1. Zorg voor visuele hierarchie

Visuele hiërarchie is de rangschikking van elementen in volgorde van belangrijkheid. Dit wordt gedaan door grootte, kleur, afbeeldingen, contrast, typografisch, witruimte, textuur en stijl. Een van de belangrijkste functies van visuele hiërarchie is het vestigen van een centraal punt; dit laat bezoekers zien waar de belangrijkste informatie is.

2. Inhoud

Een effectief webontwerp heeft zowel een geweldig ontwerp als een geweldige inhoud. Door boeiende taal te gebruiken, kan een goede inhoud bezoekers aantrekken en beïnvloeden door ze om te zetten in klanten.

3. Baseer de lay-out op een grid

Rasters helpen om je ontwerp te structureren en je inhoud georganiseerd te houden. Het raster helpt om elementen op de pagina uit te lijnen en schoon te houden. De op raster gebaseerde lay-out rangschikt de inhoud in een strakke rasterstructuur met kolommen, secties die op één lijn liggen en evenwichtig aanvoelen en orde opleggen en resulteren in een esthetisch aantrekkelijke website.

4. Laadtijd

Als je moet wachten op een website tot hij is geladen, verlies je bezoekers. Bijna de helft van de webbezoekers verwacht dat een site binnen 2 seconden of minder wordt geladen, vermoedelijk verlaten ze een site die niet binnen 3 seconden is geladen. Door afbeeldingsformaten te optimaliseren, wordt je site sneller geladen.

Geef een reactie