Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Bedrijf en bestuurders belast met het gebruik van niet-gecertificeerd halal-logo

Bedrijf en bestuurders belast met het gebruik van niet-gecertificeerd halal-logo

Een bedrijf gespecialiseerd in vleeslevering en twee van zijn directeuren pleitten vandaag niet schuldig voor het gebruik van het halal-logo zonder dat ze gecertificeerd zijn door de autoriteiten begin deze maand.

Raihanah Cold Storage Sdn Bhd, vertegenwoordigd door de eigenaren en directeuren, Rahman Sheikh Abdullah, 44, en zijn vrouw Raihanah Kasim, 42, die ook werden aangeklaagd in hun hoedanigheid van eigenaren en directeuren van een ander bedrijf, Raihanah Enterprise, pleitten niet schuldig aan de aanklachten voor rechter Mohamad Haldar Abdul Aziz.

Bij de eerste aanklacht werd Raihanah Cold Storage Sdn Bhd, die beweerde halal-diensten aan te bieden, beschuldigd van het gebruik van een halal-logo dat niet door de autoriteiten was gecertificeerd op zijn Isuzu-vrachtwagen. Bij de tweede aanklacht werden Rahman en Raihanah, als eigenaren van Raihanah Enterprise, beschuldigd van het plegen van een soortgelijk misdrijf op een Mitsubishi-vrachtwagen. Ze zouden de overtreding hebben begaan bij Raihanah Cold Storage Sdn Bhd, Taman Perniagaan Setia om ongeveer 13.00 uur op 1 december.

De aanklacht tegen Raihanah Cold Storage werd ingekaderd onder de Trade Description (Certification and Marking of Halal) Order 2011, dat voorziet in een boete van maximaal RM200.000 en, voor elke tweede of volgende overtreding, maximaal RM500.000 indien schuldig bevonden.

Persoonlijke boetes

Wat Rahman en Raihanah betreft, die in hun hoedanigheid van directeuren van het bedrijf worden aangeklaagd, kunnen ze een boete van maximaal RM 100.000 betalen, of een gevangenisstraf van maximaal drie jaar of beide, en voor elke tweede of volgende overtreding een boete van maximaal RM250.000, of tot vijf jaar gevangenisstraf of beide als ze schuldig worden bevonden.

De aanklager, geleid door plaatsvervangend openbaar aanklager (DPP) T Ashvinii, verzocht om borgtocht van RM50.000 met elk één borgtocht voor de tweede aanklacht, omdat de kwestie van het halal-logo brede media-aandacht had gekregen en ook in het parlement aan de orde was gesteld.

Advocaten Lau Kok Guan en Noor Liana Hashim vroegen echter om een ​​lagere borgtocht en zeiden dat het bedrijf van hun klanten, met 20 werknemers, nog steeds in bedrijf is en dat het echtpaar vier kinderen heeft tussen de 10 en 20 jaar.

De rechtbank stond vervolgens het paar borgtocht toe van RM 40.000 met elk een borgstelling en stelde op 19 januari voor vermelding.

Geef een antwoord