Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

5 bewezen manieren om je website goed te marketen

5 bewezen manieren om je website goed te marketen

Dus, je hebt stappen gemaakt om je eigen bedrijfswebsite te maken. En wat nu? Hoe zorg je er voor dat je genoeg verkeer op je website krijgt? Hoe kun je hiermee je omzet en je klantenbestand vergroten? Bekijk hieronder 5 manieren waarop je bezoekers naar je website kunt trekken.

1. Zoekmachineoptimalisatie

SEO is het proces waarbij de zichtbaarheid van je website in resultaten van zoekmachines wordt vergroot door je pagina’s te optimaliseren met de zoekwoorden waar mensen naar zoeken. Als je zelf iets zoekt in Google, kijk je dan verder dan de eerste pagina? Waarschijnlijk niet! Dit doen je potentiële klanten ook niet.

Enkele manieren om je zoekresultaten te verbeteren, zijn door de bestaande inhoud van je pagina’s te bewerken, belemmeringen voor indexeringsactiviteiten van zoekmachines weg te nemen en het aantal backlinks of inkomende links (links die naar jouw website linken vanuit andere webpagina’s – wat de populariteit van jouw website weergeeft).

2. Bloggen en gastbloggen

Door gratis en originele inhoud op je site aan te bieden, kun je nieuwe bezoekers trekken en je onderscheiden van de concurrentie. Ook blogs schrijven over je website voor anderen (gastbloggen) kan helpen bij het genereren van verkeer. Link dan aan het eind van je blog naar je eigen website, zodat je nieuwe bezoekers aan kan trekken.

3. Betaal per klik (PPC)

Gebruik PPC-internetadvertenties om verkeer naar je website te halen via zoekmachines zoals Google. Je betaalt een vaste prijs voor elke klik op je advertentie in de zoekmachine. Het uiteindelijke doel van de klik is om die gebruiker te converteren om zo een rendement op je investering te behalen.

4. Opnieuw richten

Retargeting-advertenties werken door een trackingcookie op elke computer van je bezoekers te plaatsen. Wanneer ze je site verlaten, beginnen ze advertenties te zien om terug te komen op jouw website. Door dit soort advertenties te gebruiken, kunt je bezoekers bereiken die zonder conversie vertrekken – dat is ongeveer 98 procent van al je verkeer.

5. Facebook-advertenties

Miljoenen mensen gebruiken Facebook elke dag en het is niet alleen populair bij tieners en studenten, maar mensen in alle leeftijdscategorieën maken nu regelmatig gebruik van het sociale netwerk. Met Facebook-advertenties kun je mensen van een specifieke locatie, vrienden van je huidige klanten of zelfs mensen die andere pagina’s ‘leuk’ vinden targeten. Het is een kosteneffectieve manier om nieuw verkeer binnen te halen.

Geef een reactie