Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

5 wordpress tips voor beginners (deel 2)

Zoals vorige week beloofd… WordPress tip 3, 4 en 5 door LogoLove!

3. Installeer een SEO-plugin

SEO (Search Engine Optimization) is cruciaal voor het succes van elke website. Zonder SEO zal jouw site niet hoog scoren in de zoekresultaten – niet ideaal om jouw publiek te laten groeien! Tenzij je een echte techneut bent, en misschien zelfs dan, zul je waarschijnlijk een helpende hand nodig hebben met je SEO.

Het installeren van een SEO plugin kan jouw leven veel gemakkelijker maken, en jouw site veel succesvoller. Deze plugins kunnen content en keywords analyseren en alle technische zaken zoals sitemaps en robots.txt voor je beheren.

Ga gewoon naar de WordPress Plugin Directory en vind een SEO plugin die bij je past. We kunnen Yoast SEO niet sterk genoeg aanbevelen – het heeft meer dan 5 miljoen actieve installaties en meer dan 25.000 vijf sterren reviews. Dat zijn veel tevreden klanten!

4. Installeer Google Analytics

Google Analytics is een bekend hulpmiddel voor het bijhouden van prestaties, het registreren van gegevens en het geven van inzicht in de manier waarop mensen met jouw site omgaan. Dit maakt het een instrument van onschatbare waarde voor het meten van het succes van jouw WordPress website.

De beste (en eenvoudigste) manier om Google Analytics te installeren is met de plugin MonsterInsights. Zowel Google Analytics als MonsterInsights worden geleverd met gratis versies. Je hebt de tracking code nodig die je krijgt bij het aanmaken van jouw Google Analytics account, en MonsterInsights zal je begeleiden in het installatieproces.

Met de installatie van Google Analytics kun je jouw gegevens rechtstreeks vanaf je WordPress-dashboard bekijken, wat betekent dat je ziet hoeveel mensen jouw site bezoeken, hoe lang ze op de site blijven en nog veel meer. Met Google Analytics is deze informatie binnen handbereik.

5. Kies jouw WordPress thema zorgvuldig

Er zijn tonnen thema’s beschikbaar om uit te kiezen, en het is gemakkelijk om je overweldigd te voelen door de hoeveelheid. Onze top tip is om kieskeurig te zijn, en alleen te kijken naar kwaliteitsthema’s.

Er zijn duizenden thema’s om uit te kiezen, dus het gebruik van de zoekfunctie is een goede manier om opties te beperken.

Lees altijd de recensies, kies er een die bij jouw project past en wees niet bang om te betalen voor een premium thema. Het is essentieel dat je een thema kiest dat reageert op mobiele telefoons – als je dat niet doet, zul je later problemen krijgen met Google en jouw mobiele gebruikers een slechte online ervaring geven.

Sommige thema’s zijn voorverpakt met functies. Hoewel dit aantrekkelijk kan zijn, wees voorzichtig – deze thema’s kunnen de snelheid van de website echt vertragen, wat een groot probleem is dat je echt wilt vermijden. Wees kieskeurig, wees minimaal, en uiteindelijk moet je blij zijn met je thema. Zo niet, dan hoef je je geen zorgen te maken – je kunt later gemakkelijk switchen!

Geef een reactie