Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

5 wordpress tips voor beginners (deel 1)

WordPress is niet altijd even makkelijk en daarom heeft LogoLove 5 tips klaar staan voor WordPress beginners.

WordPress is een belangrijk CMS-tool die gebruikt wordt door veel andere bedrijven. WordPress wordt gebruikt door 30% van het internet, dat is geen verassing, want WordPress is een krachtig platform waarmee je veel verschillende dingen op kan doen; zoals een website maken.

Op WordPress kun je websites bouwen en die op maat maken en functies toevoegen die jij denkt dat handig is. Bloggers, bedrijven, online verkopers: ze zijn allemaal welkom op WordPress.

Om te beginnen op WordPress moet je eerst een website bouwen en publiceren, vanaf dan heb je te maken met een wereld van hosting, SEO, plug-ins en andere dingen die het plaatje compleet maakt.

Met deze blog helpen wij jou met het verduidelijken van hoe jij kunt beginnen met WordPress. In 5 tips leggen wij de basis uit voor jou, zodat jij ook kunt werken met WordPress.

1. Kies jouw hosting

Zonder hosting kan jouw website niet live gaan en daarom is het zo belangrijk om de juiste hostingprovider te vinden. Naast deze reden is het ook belangrijk dat de hostingprovider over genoeg middelen beschikt om het verkeer te kunnen handelen op jouw website. Daarnaast moet de provider crashes en downtime zo veel mogelijk vermijden om de website snel toegankelijk te maken.

Er zijn verschillende soorten hosting voor websites, zoals specifieke WordPress-hostingplannen. Wij raden aan om goed onderzoek te doen naar de verschillende providers die er zijn.

2 Themademo’s bekijken

Thema’s zijn ook een belangrijk onderdeel wanneer je bezig bent met het maken van een WordPress website.

Er bestaan heel veel verschillende soorten thema’s en daaruit kun je veel keuze maken, daarom is het een goed idee om gebruik te maken van themademo’s. Met een themademo kun je een thema bekijken – en soms zelf uitproberen, voordat je jezelf er op vastlegt.

De thema vormt de basis van het ontwerp van de website, dus is het belangrijk om een thema te kiezen dat jij leuk vindt, past bij het project en bruikbaar is. Aanpassingen kunnen wel verricht worden, maar dit raden wij af, omdat er heel veel moeite in gestopt moet worden voor het aanpassen van de thema. Dit kost veel tijd, moeite en geld om dit telkens te doen.

Door een thema te bekijken kun je zien hoe het er online uit zou zien als het eenmaal gepubliceerd is, en met sommige kun je de inhoud daadwerkelijk bewerken.

Vind een thema dat je leuk vindt, klik op “Bekijk Demo” of “Live Demo,” en je kunt zien hoe het er online uit zou zien. Als het thema jou bevalt en jij besluit het te importeren, dan kun je de demo-inhoud bewerken om het thema echt van jezelf te maken!

Tip 3, 4 en 5 volgen volgende week!

Geef een reactie