Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Hulp bij een administratiekantoor logo laten ontwerpen

Een uniek en passend administratiekantoor logo ontwerpen is niet eenvoudig. Hoe voorkom je dat het logo te generiek wordt? Op welke manier houd je onnodige details buiten het logo? Wij helpen je graag bij een administratiekantoor logo laten ontwerpen. In dit artikel vertellen we je stapsgewijs hoe we te werk gaan, om samen tot een passend ontwerp voor je administratiekantoor logo te komen.

Tip: kies altijd voor een partij die je meerdere ontwerpen aanbiedt! Het eerste logo zal in veel gevallen niet het uiteindelijke logo zijn.

Stap 1: kies voor een passende kleurencombinatie

Als administratiekantoor wil je betrouwbaarheid uitstralen naar klanten. Een klant vertrouwt je immers zijn of haar volledige administratie toe. Logo’s met veel kleuren zijn om deze reden minder geschikt voor een administratiekantoor. Straal betrouwbaarheid uit door blauw- en grijstinten in het logo te verwerken. Ook de combinatie van zwart en wit is passend.

Stap 2: wel of geen symbool in je logo gebruiken

Een tweede stap is de keuze tussen een logo met of zonder symbool. Bekijk je de logo’s van andere bedrijven, dan zijn er vaak drie opties:

  • Een administratiekantoor logo met tekst (FedEx);
  • Een logo met tekst en symbool (Adidas);
  • Een logo met enkel een symbool (Nike).

Het is lang niet altijd noodzakelijk om symbolen toe te voegen. Kies hier alleen voor als het wat toevoegt aan je logo!

Stap 3: een passend lettertype uitzoeken

Vergelijkbaar met de keuze voor een specifiek symbool, dien je ook te kiezen tussen verschillende lettertypes. Ga je voor een sierlijk, klassiek lettertype? Neem je een breed en robuust lettertype? Enzovoorts. Het lettertype moet bovenal goed leesbaar zijn. Ook als het logo verkleind wordt voor het gebruik op een website. Administratiekantoor logo’s laten ontwerpen door onze creatievelingen verzekert je van een logo met een hoge resolutie.

 

 

Geef een antwoord