Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Hoe creëer je een logo voor jouw startup?

Ben je onlangs begonnen met het opzetten van een nieuwe startup? Het ontwikkelen van een passend logo mag in dat geval niet ontbreken in de voorbereidingen. Hoe zorg je ervoor dat het logo aansluit op de dienstverlening of producten, die je straks aanbiedt? In dit artikel geven we verschillende tips, die je hierbij kunnen helpen. Het is raadzaam om het logo door een professional te laten ontwerpen. Zo ben je ervan verzekerd dat deze uniek is! Een uniek logo zal sneller opvallen bij potentiële klanten en blijft daarbij langer hangen.

Zeker voor een startup is het belangrijk om een uniek en opvallend logo te gebruiken. Zo zal je direct aan naamsbekendheid winnen! Iets wat essentieel is om direct potentiële klanten naar je bedrijf te trekken.

Kies voor de juiste kleuren in je logo ontwerpen

Een logo voor een startup ontwerpen begint bij het kiezen van de juiste kleuren. Dit hangt sterk af van de identiteit van je organisatie. Houd je van een formeel contact, of mag het wat informeler? Kies je voor een logo met felle kleuren, of ga je voor het strakke zwart met wit? Consumenten hebben associaties bij kleuren. Zo wordt blauw geassocieerd met rust en betrouwbaarheid, terwijl geel staat voor jeugdigheid en enthousiasme. Kijk vooraf goed welke van deze associaties passen bij jouw startup. Wij helpen je er graag bij!

Verschillende elementen aan je logo toevoegen

Nadat je de juiste kleuren gevonden hebt, kun je het logo voorzien van verschillende beeldelementen. Denk bijvoorbeeld aan een symbool, de naam van je startup, een achtergrond, enzovoorts. Het gebruik van geometrische patronen wint de laatste jaren aan populariteit. Evenals een simplistische typografie om bijvoorbeeld je bedrijfsnaam te verwerken in het logo. Kijk eens naar de logo’s van andere bedrijven, om te zien welke mogelijkheden men tegenwoordig biedt.

Geef een antwoord