Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

How To: een event logo laten ontwerpen

Heb je al eens geprobeerd een eigen event logo te ontwerpen? Vaak blijkt dit lastiger te zijn, dan men op voorhand verwacht. Het gebruik van het symbool van een feesttent in combinatie met de bedrijfsnaam is de meest gekozen oplossing. Een dergelijk generiek logo zal echter bepaald niet bijdragen aan de merkbeleving onder klanten. Als een potentiële klant het logo een tweede keer ziet, zal deze het logo zeer waarschijnlijk niet direct aan je bedrijf koppelen. Wij helpen je graag een uniek event logo te ontwerpen. In dit artikel lees je er meer over!

Stap 1: begin met een uitgebreide schets

Allereerst is het verstandig om je creativiteit de vrije loop te laten. Pak een pen en papier om een eerste schets van je event logo te ontwerpen. De kans is groot, dat je het logo vervolgens verschillende keren aan laat passen om tot een uiteindelijk ontwerp te komen.

Stap 2: denk na over het gebruik van kleuren

Bij een event logo laten ontwerpen is het slim om verschillende kleuren terug te laten komen in het logo. In de meeste gevallen levert een event bezoekers een fijne, gezellige avond op. Vrolijke kleuren sluiten hier goed op aan!

Tip: door twee contrasterende kleuren te kiezen zal het logo van je evenementenbureau langer blijven hangen bij mensen.

Stap 3: kies een passend lettertype

Wanneer je tekst aan het event logo toevoegt, is het eveneens belangrijk om na te denken over een geschikt lettertype. Een logo moet goed leesbaar blijven. Ook als deze in een verkleinde vorm op de website of sociale media wordt gebruikt. Daarbij wil je een te groot aantal details in je logo voorkomen. Een simpel lettertype kan de oplossing vormen.

Wil je hulp bij een event logo laten ontwerpen? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder!

 

 

Geef een antwoord