Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Inzoomen op het Toblerone logo

Inzoomen op het Toblerone logo laat je tal van prachtige details zien, die veel mensen missen. Allereerst is het goed om uit te zoeken, waar dit merk vandaan komt. Toblerone vindt zijn oorsprong in Zwitserland, wat onder meer terug te zien is in de opvallende verpakking. De vorm van driehoek verwijst naar het bergachtige landschap van dit land. Ook in het logo van Toblerone zijn deze bergen terug te vinden. Wist je dat het logo en de driehoekige verpakking verwijzen naar een specifieke berg in Zwitserland? Het gaat hier om de berg Matterhorn. Logo ontwerpen? Logolove!

Vind de beer in de afbeelding van de Matterhorn

Niet alleen toont het berglandschap in het Toblerone logo de Matterhorn. In het linkerdeel van deze berg is namelijk het symbool van een beer te vinden. Je moet hiervoor goed kijken, want simpel is het vinden van de beer zeker niet. Ook deze beer is niet voor niets in het logo opgenomen. Dit symbool verwijst naar de beer van Berner Oberland. Heb jij de beer al eens herkend in het logo van Toblerone?

Andere opvallende details aan het Toblerone logo

Het is ontzettend knap, hoe de oorsprong van dit Zwitserse merk verwerkt zit in het logo van het bedrijf. Er zijn echter meer details om op te letten! Zo is gekozen voor de combinatie van een rode en gele kleur. Deze contrasterende kleuren zorgen dat het logo van Toblerone direct opvalt, als je deze tussen andere logo’s ziet staan. Daarbij is gekozen voor een ietwat speels, informeel lettertype.

Doordat de kleur van de tekst rood is, zal dit je direct doen laten denken aan een gezellige setting. Rood is immers de kleur van warmte en liefde. Zeker in combinatie met het donkergeel of lichtoranje uit de rest van het logo.

Geef een antwoord