Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Geschikt huisartsenpraktijk logo laten ontwerpen

Ook wanneer je een huisartsenpraktijk hebt, mag een uniek logo niet ontbreken. Een huisartsenpraktijk logo bestaat bijvoorbeeld vaak uit het symbool van EHBO, een kruis, in combinatie met de naam van de praktijk. Hoewel een symbool direct laat zien welke dienstverlening je aanbiedt in de praktijk, is dit niet noodzakelijk. Symbolen maken een logo vaak al snel generiek. In het bijzonder, wanneer het symbool voor de naam van de huisartsenpraktijk geplaatst wordt. Unieker is het om het kruisje te verwerken in de tekst bij het logo. Gebruik het symbool bijvoorbeeld als een punt op de ‘I’ of ‘J’. Je kunt het symbool vanzelfsprekend ook weglaten.

Kies voor contrasterende kleuren in je logo

Om je logo op te laten vallen, is het slim om voor contrasterende kleuren te kiezen. Gebruik niet meer dan twee of drie kleuren. Het voorkomt dat het logo te druk wordt. Contrasterende kleuren die aansluiten bij een huisartsenpraktijk zijn bijvoorbeeld rood en wit, rood en zwart, enzovoorts. Ook blauwtinten worden vaak in het logo van een huisartsenpraktijk gebruikt. De blauwe kleur doet mensen vaak denken aan de rust van de zee. Evenals dat een blauwe kleur vaak een bepaalde mate van betrouwbaarheid uitstraalt. Precies hetgeen je wilt als huisarts!

Zorg voor een duidelijk leesbaar lettertype

Bij het ontwerpen van logo’s is het belangrijk om deze leesbaar te houden. In het bijzonder, wanneer je doelgroep ook senioren omvat. Senioren zien vaak minder goed, waardoor een klein lettertype minder geschikt is. Laat staan een logo met een schuingedrukte tekst. Het is daarom verstandig om voor een duidelijk leesbaar en recht lettertype te kiezen. Zo blijft het logo leesbaar als je deze in verkleinde vorm publiceert op je website of in een e-mail.

Wil je een huisartsenpraktijk logo laten ontwerpen? Wij helpen je hier graag bij! Neem contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een antwoord