Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Logo ontwerpen voor een autogarage: waarop moet ik letten?

Een logo ontwerpen voor een autogarage lijkt op voorhand wellicht eenvoudig: je combineert het symbool van een auto met de naam van de garage. Het resultaat is een generiek logo, die ook gebruikt zou kunnen worden voor het autobedrijf verderop. Verstandiger is het om je autogarage een uniek logo te geven. Dit moet een logo zijn, waaraan klanten specifiek jouw bedrijf herkennen. Wist je dat een consument zeven contactmomenten nodig heeft, voordat deze een dienst of product afneemt? Met een te generiek logo wordt het lastig om dit aantal te halen.

Tips om tot een uniek logo te komen

Hoe kom je tot een uniek logo voor je autogarage? Er zijn verschillende manieren, waarmee je het logo opvallende details geeft. Kies bijvoorbeeld voor een uniek lettertype en voorzie deze van een aanpassing. Maak de tekst dikker of schuingedrukt! Ook kun je ervoor kiezen om te spelen met verschillende kleuren. Door contrasterende kleurencombinaties te gebruiken zal het logo makkelijker blijven hangen bij klanten. Een derde optie is het toevoegen van een gekleurd randje rondom de naam van je bedrijf, het toevoegen van schaduw aan de tekst of een symbool, enzovoorts.

Logo’s die bij je bedrijf passen

Niet alleen moet een logo uniek zijn. Ook is het belangrijk dat het logo aansluit bij je bedrijfsvoering. Houd je bijvoorbeeld van een informele manier van communiceren naar klanten toe? Een logo voor je autogarage met speelse tinten past hier goed bij! Kies je voor een formele en statische bedrijfsvoering? Houd het logo in dat geval strak en modern. Een klant moet een prettig gevoel hebben bij je bedrijf. Dit begint bij een passend logo!

Wil je hulp bij het ontwerpen van een logo voor je autogarage? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen.

 

 

Geef een antwoord