Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Firefox’s nieuwe logo heeft meer fire, minder fox

Mozilla Firefox heeft het nieuwe logo voor de legendarische Firefox-webbrowser naar buiten gebracht. Het logo is frisser, bevat andere kleuren en ziet er net even iets moderner uit. Dankzij dit logo laten ze zien dat ook zij met de tijd meegaan. Sta jij nu ook al een hele lange tijd te popelen om jouw logo te voorzien van een nieuwe uitstraling? Maak dan een afspraak met LogoLove, dé partij voor het logo ontwerpen!

Nieuw Firefox Logo

Maar voordat je denkt: Wat een grote verandering – waar is de vos gebleven? Het bovenstaande logo is namelijk niet het browserlogo. Maar het is het gloednieuwe overkoepelende logo voor alle producten van Mozilla. Dit logo lijkt deels op het nieuwe Firefox logo, het enige verschil is dat het hier niet gaat om een vos. Ieder losstaand onderdeel (inclusief de browser) heeft voortaan een eigen logo. De bekende Firefox browser heeft nog steeds een vos als logo.

De verandering komt mede door het feit dat het bedrijf mogelijk in de toekomst nog veel meer producten naar buiten wilt brengen. Tot die tijd zullen ze het toch nog moeten hebben van Firefox, het alternatief voor Chrome en Safari.

Meer Fire, Minder Fox

Het logo lijkt net als het overkoepelende logo ook een beetje op een wereld die in vuur en vlam staat, of je hier dus heel blij van zal worden weet ik niet. Zelfs de vos is veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. De vos heeft niet meer echt een staart, dit komt door het feit dat het logo minimalistischer is dan voorheen. Geen kleine details meer maar vloeiende lijnen. Afgelopen juli vertelden de Mozilla-ontwerpers dat het logo gebruikt moet worden om symbool te staan voor de grotere productfamilie van Mozilla. Het bekende logo is “als icoon, met de snelle vos en de vlammende staart niet voldoende om het gehele bedrijf te representeren”. Door middel van het nieuwe logo willen ze laten zien dat de brandende passie van het bedrijf er nog altijd in zit. Hebben ze de juiste keuze gemaakt? Dat is de vraag, het is in ieder geval een logo dat laat zien dat ze met de tijd mee durven te gaan.

Geef een reactie