Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Ouders vragen om logo’s van ‘te dure’ schooluniformen te schrappen

Een petitie die is opgezet om de logo’s van schooluniformen te verwijderen is door duizenden ouders in het Verenigde Koninkrijk ondertekend. De voorstanders zeggen dat ze door de kosten van de jasjes met de logo’s teveel onder financiële druk komen te staan. De polo’s, vesten en truien die je in de normale winkel kunt vinden, zijn namelijk een stuk goedkoper. Hier mogen de leerlingen echter geen gebruik van maken, scholen staan het namelijk niet toe dat leerlingen deze kleding dragen. De leerlingen mogen alleen kleding met het school logo dragen, en laat deze setjes nu net meer dan 200 pond per kind kosten. Is ook wel heel duur vinden wij! Gelukig kan het in Nederlander een stuk goedkoper: wil jij jouw toekomstige logo ook op kleding laten drukken? Door te kiezen voor een logo ontwerpen door LogoLove is dit geen enkel probleem!

Het ontstaan van de petitie

Megan Briggs heeft de petitie opgezet, ze heeft al meer dan 2000 handtekeningen verzameld met haar actie. Zij zegt: “Als ouder vind ik het niet leuk om gedwongen te worden om een veel te duur schooluniform te moeten betalen. “Waarom hebben we het recht niet om gewone schooluniformen te kopen, van winkels die we zelf uitkiezen? Op dit moment leven meer dan 4,5 miljoen kinderen in armoede. Voor sommige van deze kwetsbare kinderen kan de £200 het verschil maken tussen een avond naar bed zonder eten of een buikje vol.”. Deze oproep wordt gesteund door talloze ouders mensen, er zijn dan ook steeds meer ouders die zich uitspreken tegen de veel te hoge prijzen voor de schooluniformen.

Vanuit de ouders is het natuurlijk goed te begrijpen dat er kritiek ontstaat. Hoe kan het nu zijn dat je super dure kleding moet kopen terwijl je eigenlijk niet eens genoeg hebt voor de boodschappen! Wat vind jij van de petitie? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie