Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Android One komt met een nieuw logo

Android One is een erg fijne oplossing voor gebruikers die zeker willen zijn dat hun toestel updates ontvangt. Verschillende fabrikanten, waaronder Nokia, maken gebruik van toestellen met deze versie van Android. Nu is het logo een keer onder handen genomen. Wil jij ook een mooi logo laten ontwerpen? Neem dan gerust contact met ons op!

Android One

Android One is in 2014 ontworpen voor budgetsmartphones in derdewereldlanden. De spotgoedkope Android-telefoons die daar verkocht werden, leverden door de beperkte hardware niet de gebruikservaring zoals Google die voor ogen had. Android werkte niet goed op toestellen met weinig werk- en opslaggeheugen en een tragere processor. Google kwam daarom met Android One, een geoptimaliseerde Android-versie waar fabrikanten niet aan mochten sleutelen. De afgelopen jaren zijn onder andere Motorola, HTC en Xiaomi smartphones gaan verkopen met Android One. Nokia en General Mobile verkopen zelfs bijna alleen maar Android One-modellen. Het concept van de software is nog hetzelfde: de fabrikant mag de software niet aanpassen.

Wit en groen

In de afgelopen paar weken introduceerde Google het nieuwe logo op de website van Android One. Er was met het vorige logo een duidelijke link te leggen tussen Google en Android One. De woorden in het logo waren in de kleur grijs en de vier kleuren van Google, blauw, rood, geel en groen, stonden onder het woord ‘one’. Dat is nu wel anders. Het nieuwe logo bestaat uit twee kleuren: wit en groen en de woorden worden beter van elkaar gescheiden. Wij vinden dat het beter bij de stijl van Android past.  De verandering is gemaakt, omdat het logo duidelijker oogt. Het Android One logo is belangrijk, want op de achterzijde van elk toestel met de software wordt het logo geplaatst en dat is meestal maar in een kleur mogelijk, namelijk wit. Het vorige logo was niet zo fraai meer zonder de Google kleuren, dus het was tijd voor verandering.

Vind jij het nieuwe logo van Android One ook een verbetering? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel!

Fun fact: Wist je dat Android-apps meer distributiemogelijkheden hebben dan welk ander mobiel platform dan ook? Naast de Play Store zijn er nog tientallen andere app-stores op Android, zoals GetJar, Yandex, Smart World van LG en de Galaxy Apps-store van Samsung.

Geef een reactie