Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Adidas, Lego en Netflix logo krijgen een Bauhaus make-over

Bauhaus, de meest invloedrijke art en design school in de geschiedenis, viert dit jaar zijn 100e verjaardag. Dit kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Het Australische freelance platform voor designers en andere creatievelingen, 99designs, is dan ook een project gestart om dit te vieren. Adidas, BMW, Netflix en Lego zijn een aantal merken waarvan de logos een make-over hebben gekregen in Bauhaus stijl. Ook een Bauhaus logo laten ontwerpen? Het kan bij LogoLove! Neem contact met ons op als je meer wilt weten!

Bauhaus

In 1919 opent Bauhaus zijn deuren in Weimar. Na de eerste wereldoorlog heerst een verlangen naar vernieuwing, naar modernisering. Het ‘nieuwe bouwen’ ontstond, waarbij functionaliteit voorop stond en er geen ruimte meer was voor massieve meubels die het zicht ontnemen, werd door Bauhaus gevolgd. Studenten werden geprikkeld om de mogelijkheden te verkennen en zelf creatief bezig te zijn met zoveel mogelijk verschillende materialen. De school heeft maar van 1919 tot 1933 bestaan. Desalniettemin hebben de werken van topkunstenaars en architecten zoals Lyonel Feininger, Paul Klee, Marcel Breuer en Mies van der Rohe veel betekend voor de wereld van kunst, architectuur en design.

De make-over

Elk logo wat onder handen is genomen door de freelancers van 99designs is geïnspireerd op de Bauhaus stijl. De stijl kenmerkt zich door de minimalistische aanpak en het gebruik van primaire kleuren. Ook qua typografie was Bauhaus innovatief, ze waren de eerste die letters verticaal en diagonaal plaatsten en  verwerkten geometrie in hun werk. Voor het Adidas logo zijn de letters dichterbij elkaar gezet en is de monochrome kleur van het logo vervangen door turquoise, rood en crème. De iconische drie strepen zijn ronder gemaakt. Dit ronde detail is ook gebruikt in het Netflix logo. Voor het logo van Lego is er gebruikt gemaakt van verschillende blokken in blauw, rood met een gele achtergrond.

Fun fact: Wist jij dat Bauhaus verantwoordelijk is voor de creatie van San Serif? Bauhaus focuste zich naast verschillende disciplines in fijne en decoratieve kunst. Grafisch ontwerper Herbert Bayer vond dat typografie de duidelijkste vorm van communicatie en artistieke expressie was.

 

 

Geef een reactie