Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Modeontwerper kopieert het Nirvana logo – de gevolgen hiervan

Modeontwerper Marc Jacobs kennen we allemaal. Marc Jacobs is een Amerikaanse modeontwerper met zijn eigen modemerk Marc Jacobs. Ook was hij van 1997 tot 2014 de creative director bij Louis Vuitton. Tijdens zijn herlancering van de Redux Grunge collectie eind vorig jaar waren er een paar kledingstukken die opvielen in heel de collectie. Ze hadden allemaal een heel bekende smiley, de smiley op het logo van de rockband Nirvana.

Tweede keer ongeluk

In 1993 werkte Marc nog als een jonge ontwerper bij het modemerk Perry Ellis. Hoewel hij een succesvolle student was tijdens zijn opleiding op de Parsons Art and Design School in New York City, kreeg hij als net beginnende ontwerper een hoop kritiek. Zijn Grunge collectie voor Perry Ellis werd afgekraakt en de collectie zorgde er zelfs voor dat hij werd ontslagen. Nu, 25 jaar later, komt hij met dezelfde collectie. Nu onder de naam Redux Grunge, maar ook deze keer brengt het hem niet veel goeds.

Het Nirvana logo

Kurt Cobain, leadzanger en gitarist van Nirvana, ontwierp in 1991 het iconische logo voor de bekende band. Sindsdien heeft Nirvana dit beschermde logo gebruikt om hun muziek mee te identificeren. Mac Jacobs heeft dit logo overgenomen zonder toestemming te vragen en gebruikt het op zijn t-shirts en sweatshirts van ongeveer 200 euro. De band eist dat producten met het Nirvana logo niet meer worden verkocht door Marc Jacobs en zijn leveranciers Neiman Marcus en Saks Fifth Avenue. Ook klagen ze Marc Jacobs aan op het feit dat hij de naam ‘grunge’ onrechtmatig gebruikt. Dit is niet de eerste keer dat Marc Jacobs wordt aangeklaagd voor het gebruiken van een bekend logo. In 2015 sleepte Adidas Marc voor de rechtbank, omdat hij het bekende drie strepen motief gebruikte op zijn kledingstukken. Ligt Marc er wakker van de beschuldiging? Wij denken van niet. Na de aanklacht van Nirvana post hij gewoon nog een foto met een Nirvana logo t-shirt aan. Éen ding is wel zeker. Het jaar begint voor Marc Jacobs in de rechtbank.

Vind jij het terecht dat Marc Jacobs wordt aangeklaagd? Laat het ons weten in de een reactie hieronder!

 

 

 

 

 

Geef een reactie