Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Wat is Intrinsic Web design?

Bij LogoLove blijven we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van design. Online én offline design. Om de beste logo’s en huisstijlen te kunnen ontwerpen, is dat nu eenmaal nodig. Design verschuift van offline naar online. Vorige week lichtten we 3 belangrijke veranderingen in webdesign toe. We schreven over Flow, Lay-outs met vaste breedte en Responsive web design. Het is de perfecte tijd om over te stappen naar een geheel nieuwe aanpak: Intrinsic Web Design. Ook als logo- en huisstijl ontwerpers! Wil jij een logo of een huisstijl laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met je mee.

Een nieuwe kijk op design

Responsive webdesign heeft ons veel gebracht. Betere User experience en betere User interface. Responsive webdesign biedt flexibele afbeeldingen. Intrinsiek webontwerp biedt flexibele afbeeldingen… of vaste afbeeldingen. Wat je maar wilt.

Sinds de beginjaren van webdesign hebben we een hoop verschillende manieren, hacks en trucjes gebruikt om alles wat betrekking had op layout, gedaan te krijgen. Of het nu gaat om logo’s geplaatst te krijgen waar we ze willen op een webpagina of om externe CSS-frameworks in ons ontwerp op te nemen. De opkomst van CSS-modules heeft het ons mogelijk gemaakt om onze ontwerpen precies zo in te richten zodat wij dat willen. Zonder hacks en trucjes! Voor sommigen van jullie ongetwijfeld herkenbaar: In webdesign draait het om designen wat je wilt met het minste gebruik van hacks en trucjes.

Met andere woorden, in plaats van designers en developers te beperken tot ‘vooraf gedefinieerde regels’ van het web, biedt Intrinsic Web Design de flexibiliteit om traditionele lay-outtechnieken te combineren met moderne lay-outmethoden. Dit alles om een unieke lay-out te creëren op basis van de intrinsieke inhoud van een website. Deze aanpak is echt een stuk fijner, als je de ‘content first’ aanpak hanteert, werk je niet alleen fijner, maar heb je ook een duidelijker doel voor ogen. Dit helpt designers en developers om content, of het nu logo’s zijn, huisstijlen of andere onderdelen, op de best mogelijke manier weer te geven en tegelijkertijd de website minimaal en efficiënt te houden.

Een voorbeeld van Intrinsic Web Design in de praktijk:

Voorafgaand aan responsive design, gebruikten we vaste afbeeldingen die wel eens té groot bleken voor sommige schermen. Om dit probleem op te lossen, zijn we vervolgens vloeibare (flexibele) afbeeldingen gaan gebruiken. Afbeeldingen die krimpen of groeien in overeenstemming met de grootte van het scherm. In plaats van alleen flexibele afbeeldingen te gebruiken, gebruik je met Intrinsic Web Design zowel vaste als vloeiende afbeeldingen.

Geef een reactie