Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Zelf een logo ontwerpen? Of toch een logo laten maken?

Wanneer je een bedrijf start, heb je een logo nodig. Voor je website, je visitekaartjes en je e-mail handtekening (en meer). Ook als je al een tijdje hetzelfde logo gebruikt, kan het tijd zijn om een nieuw logo te voeren. Waarom dan? Omdat je herkenbaar wilt blijven en iets uit wilt stralen met jouw logo. Een logo is onmisbaar. Ook als je al jarenlang hetzelfde logo gebruikt en je het idee krijgt dat je logo iets verouderd is, kan het een goed idee zijn om je logo te vernieuwen. Je weet wat ze zeggen over eerste indrukken. De eerste indruk is snel gemaakt en ook vrijwel onuitwisbaar. Dezelfde regel is ook van toepassing op logo’s! Wil je meer weten of wil jij een logo laten ontwerpen door LogoLove? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of als je benieuwd bent wat wij voor je kunnen betekenen.

Een logo maakt echt deel uit van jouw bedrijf.

Twijfel je nog over je logo? Wil je het liefst zelf aan de slag of denk je er aan om een logo te laten ontwerpen? Heb je al bepaald waarom je eigenlijk een nieuw logo wilt? Bij het bedenken en ontwerpen van een logo komt veel kijken. Wanneer je zelf een logo ontwerpt op een klein formaat, kun je dat logo dan ook gebruiken als vector file? Dat wil zeggen: kun je het logo ook gebruiken als je ‘m wilt gebruiken voor grotere afmetingen? Het is niet eenvoudig! En dan hebben we het pas over het formaat.

Logo en uitstraling

Wat is of wordt de uitstraling van jouw bedrijf? Wat wil je uitstralen? Hoe komt het logo overeen met dit idee? Wat wil je bereiken met je bedrijf en wie wil je aantrekken met jouw logo? Het zijn allemaal zaken waar je rekening mee dient te houden. Wanneer je een bedrijf runt dat zich bezig houdt met speelgoed voor kinderen, wil je géén grijs of grauw logo. Je wilt kleuren verwerken in je logo.
Ben je actief in de zakelijke dienstverlening? Vanzelfsprekend wil je dan ook geen grauw of saai logo, maar wel een logo dat professionaliteit uitstraalt.

Logo ontwerpen in een grafisch programma

Als je bovenstaande punten duidelijk hebt, is het natuurlijk mogelijk om zelf aan de slag te gaan in een grafisch programma. (De tijd die je daarin steekt, kun je heel eerlijk gezegd vaak beter steken in jouw bedrijfsvoering). Sommige dingen moet je nu eenmaal uitbesteden. Administratie is een voorbeeld, veel ondernemers besteden hun administratie uit. Het ontwerpen van een logo is nog zo’n voorbeeld. Een logo maak je nu niet eenmaal in een halfuurtje!

Meer weten over Logo’s ontwerpen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Geef een reactie