Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Passend bakkerij logo laten ontwerpen

Wanneer je aan het logo van een bakkerij denkt, zal je al snel uitkomen bij het symbool van een croissant in combinatie met de naam van de bakkerij. Deze combinatie wordt door veel bakkers gebruikt en daardoor ontzettend generiek! Veel unieker wordt het logo, wanneer je de croissant weglaat. Je kunt de croissant vanzelfsprekend ook vervangen voor een ander, uniek symbool. Een krakeling is hier bepaald geen voorbeeld van! Ook de krakeling komt immers vaak terug in de logo’s van bakkerijen. In dit artikel lees je meer het over het laten ontwerpen van een bakkerij logo. Welke ideeën heb jij al voor de logo ontwerpen?

Kies voor de juiste kleuren in je bakkerij logo

Er zijn miljoenen kleuren, wat het niet eenvoudig maakt om tot de juiste kleur of kleuren te komen. Wij raden je aan om voor contrasterende kleuren te kiezen. Gebruik echter niet meer dan twee of drie van deze kleuren, om het logo niet te druk te maken. Een te druk logo kan mensen afschrikken en maakt het logo minder goed leesbaar. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van lichtbruin met zwart, rood en zwart, oranje en zwart, enzovoorts. Met name lichtbruin is een geschikte kleur, omdat dit overeenkomt met de kleur van de heerlijke verse broden.

Laat je inspireren door andere logo’s

Kijk ook eens naar de logo’s van bekende bedrijven of bakkers om je heen. Het kan je inspiratie geven voor je eigen logo en laat daarbij zien, welke elementen al in veel van de logo’s gebruikt worden. Deze elementen kun je buiten je eigen logo laten om het logo uniek te maken en aan te laten sluiten bij je bakkerij.

Wil je meer weten over een bakkerij logo laten ontwerpen? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen!

 

 

Geef een antwoord