Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Software logo laten ontwerpen: voorkom een generiek logo!

Een software logo laten ontwerpen helpt de naamsbekendheid van je organisatie te vergroten. Wist je dat consumenten vaak zeven contactmomenten nodig hebben, voordat zij de beslissing nemen om een product af te nemen? Het geeft aan hoe belangrijk een uniek logo is! Toch zijn veel logo’s van softwarebedrijven generiek. Kijk bijvoorbeeld eens naar de logo’s van je concurrenten. Bij veel van deze logo’s zal het symbool van een computer of wereldbol gebruikt worden. Het zijn typische symbolen voor softwarebedrijven. Door deze symbolen weg te laten, zal je logo al snel unieker zijn dan die van concurrenten.

Een symbool in je software logo is niet noodzakelijk

Soms wordt gedacht dat een symbool onmisbaar is bij de ontwikkeling van een logo. Kijk echter eens naar de logo’s van bekende bedrijven. Het komt regelmatig voor, dat hierin geen symbool gebruikt wordt. Een alternatief voor een los symbool voor de tekst in het logo, is het combineren van het symbool met de tekst. In die zin, dat je de wereldbol als een ‘O’ of punt op ‘I’ gebruikt. Het maakt je logo minder generiek en voegt een uniek detail toe. Dit zorgt ervoor dat het logo langer zal blijven hangen bij mensen.

Kies voor contrasterende kleuren

Het software logo wordt nog unieker, wanneer je kiest voor contrasterende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van zwarte tekst met een oranje randje. Ook andersom, een oranje tekst met een zwart randje, kan dit direct de aandacht trekken. Zorg er wel voor dat de tekst goed leesbaar blijft! Het logo zal op je website sterk verkleind worden weergegeven.

Wil je hulp bij het ontwerpen van een software logo? Neem eens contact met ons op, zodat we je meer kunnen vertellen over een logo laten ontwerpen. Daarbij vind je in ons portfolio een aantal voorbeelden van de door ons ontwikkelde logo’s.

Geef een antwoord