Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Uniek timmerman logo laten ontwerpen

Wanneer je werkzaam bent als timmerman, zal je niet de tijd hebben om een uniek logo te ontwerpen. Daarbij wordt het belang van een logo voor timmerbedrijven niet altijd direct gezien. Wist je echter dat een klant vaak zeven contactmomenten nodig heeft, alvorens deze een dienst bij je afneemt? Dit aantal behaal je eerder, wanneer het logo uniek is en afwijkt van die van concurrenten. Ook draagt een opvallend logo bij aan de naamsbekendheid van je organisatie! In dit artikel geven we een aantal tips, die je helpen om tot een uniek logo te komen.

Tip: laat je timmerman logo ontwerpen door onze creatievelingen! Zo ben je verzekerd van een kwalitatief goed logo, welke ook goed leesbaar is in verkleinde variant.

Verschillende soorten logo’s voor timmerbedrijven

Logo’s worden in verschillende soorten aangeboden. In de basis kunnen we hierin drie logo’s van elkaar onderscheiden, namelijk: een logo met een los symbool, een logo met een symbool en tekst en logo’s met enkel tekst. Door timmerbedrijven worden symbolen als een losse hamer of een schroevendraaier veel gebruikt. Ook het symbool van een ladder misstaat niet in een dergelijk logo. Pas op, dat het logo niet te generiek wordt. Logo’s moeten duidelijk afwijken van die van concurrenten.

Voeg details toe met kleuren en lettertypes

Naast de mogelijkheid om een symbool aan het logo toe te voegen, kun je ook op andere manieren details gebruiken. Laat het logo bijvoorbeeld opvallen door hier twee contrasterende kleuren in te verwerken. Ook kun je spelen met verschillende lettertypes! Mocht je voor een creatief lettertype kiezen, dan is het belangrijk dat het logo ook goed leesbaar blijft in een verkleinde vorm.

Meer weten over bepalende factoren in logo’s? Wij vertellen je er graag meer over! Neem eens contact met ons op.

Geef een antwoord