Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Hoe maak je een perfect logo voor jouw bedrijf?

Hoe maak je een perfect logo voor jouw bedrijf?

Je hebt meer nodig dan een goed bedrijfsidee om je merk te laten slagen. Er is veel werk dat je in je strategie moet steken. Daar hoort bij dat je een branding kit verzekert die je publiek zeker zal onthouden. Een van de meest cruciale onderdelen is je merklogo.

Een merklogo is een visueel communicatiemiddel dat gebruikt wordt om contact te maken met doelgroepen en je deskundigheid te demonstreren. Door een kogelvrij beeld van je merk te creëren, kan je bedrijf het vertrouwen van je publiek verdienen. Het verbetert de groei van merkbekendheid, herkenning, en klantenbinding. Weet je niet zeker waar je moet beginnen bij het maken van een nieuw bedrijfslogo? Hulp nodig bij het maken van een geweldig logo? LogoLove geeft je tips voor een nieuw logo!

Kies als allereerst jouw logo type

Wist je dat er een scala aan verschillende logotypes is om uit te kiezen? Welke keuze je maakt hangt af van de boodschap die je met je logo wilt overbrengen – Je kunt een logo hebben met alleen tekst of alleen een pictogram, of misschien moet het beide hebben? Dit is een kritieke beslissing in het logo-ontwerp proces.

Stap 2: kies jouw logo kleuren

Er is een hele wereld van kleurenleer en psychologie waar de meeste consumenten zich niet van bewust zijn. Als bedrijfseigenaar loont het de moeite om de juiste kleuren voor je logo te kiezen. Wil je ernst uitstralen of misschien wil je dat je merk avontuurlijk of sportief overkomt. De juiste kleuren voor je kiezen is de sleutel om de boodschap goed over te brengen.

Ook niet onbelangrijk: het logo lettertype

Niet alleen de kleuren en het logo type brengen betekenis over, dat kan ook de keuze van je lettertypes. Strakke, gedurfde typografie kan helpen om een betrouwbare boodschap kracht bij te zetten, terwijl een zachter lettertype iets speelser kan betekenen? Het juiste lettertype kiezen is van vitaal belang om een goed logo te krijgen.

 

Geef een antwoord