Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Intel heeft een nieuw logo en jingle

Intel heeft een nieuw logo en jingle

New York (CNN Business) Intel heeft een nieuw logo. Dit is slechts de derde vernieuwing van het merk in de afgelopen 51 jaar. Voorbij is het bekende ronde logo. In plaats daarvan is een eenvoudiger lettertype met helderdere kleuren bedoeld om het bedrijf te vertegenwoordigen dat verder is gegaan dan alleen het maken van computerchips. Het is het vierde logo van Intel. Het voormalige logo debuteerde in 2006.

In een aankondiging woensdag zei Intel’s Chief Marketing Officer Karen Walker dat zijn merkidentiteit “grotendeels onaangetast” is gebleven te midden van een aantal jaren van evolutie voor het bedrijf van processors tot software die kunstmatige intelligentie aandrijft op het internet-of-things.

Dit nieuwe merk is niet alleen representatief voor de technologie die we creëren, maar ook een belichaming van de menselijke vindingrijkheid en innovatie die door het bedrijf stroomt, “zei Walker in een verklaring.

Het nieuwe logo verschilt niet drastisch van het vorige logo (de kleine letters blijven evenals de vierkante “i”). Dat is met opzet, zei Walker, terwijl hij uitlegde dat het opnieuw ontworpen logo moderner is en “dimensie en breedte” aan het merk geeft. Blauw blijft de meest prominente kleur van het merk, waarbij Intel “nieuwe varianten met een uitgebreid kleurenpalet toevoegt om meer diepte toe te voegen en onze visuele identiteit te moderniseren”.

Naast het logo zijn de “Intel Inside” -stickers die op computers zijn aangebracht opnieuw ontworpen. En het heeft zijn “bong” -jingle die op zijn reclames te horen was, gemoderniseerd.

Het nieuwe logo is vandaag uit, en de andere elementen van de vernieuwing rollen het hele jaar door. Deze vernieuwing valt samen met de onthulling van Intel’s 11e generatie Core PC-processors. Ze kondigden ook een nieuw chipmerk aan, genaamd Evo, dat de grafische processor van Intel zal integreren en zal worden gebruikt in de allerbeste laptops.

Intel (INTC) had hiervoor drie logo’s, met het originele lanceringslogo in 1969, het “Intel Inside” -logo in 1991 en het meest recente logo.

Geef een antwoord