Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Pokémon krijgt een onpopulair nieuw logo voor zijn 25-jarig jubileum

Pokémon krijgt een onpopulair nieuw logo voor zijn 25-jarig jubileum

Nog een herinnering aan hoe de tijd verstrijkt, Pokémon staat op het punt zijn zilveren jubileum te vieren. Ja, vanaf 2021 bestaat Pokémon al weer 25 jaar en heeft het bedrijf een nieuw logo om dit te vieren – met ieders favoriete soort Pokémon, Pikachu.

Onthuld voor de Macy’s Thanksgiving-parade, het nieuwe logo is gebaseerd op op het Pikachu-personage. Het is de omtrek van Pikachu’s gezicht, met zijn kenmerkende rode wangen versierd met een 2 en een 5 (voor 25, voor het geval je dit nog niet begrepen had). Het logo zou iconisch moeten zijn voor zo’n mijlpaal, maar we weten niet zeker of het op hetzelfde niveau zit als de beste logo’s aller tijden.

Het 25-jarig jubileumlogo

Het nieuwe logo vertoont overeenkomsten met het 20-jarig jubileumontwerp, dat ook Pikachu als basis gebruikte. Maar hoewel de nieuwe incarnatie supereenvoudig is met zijn blokkleur, had de 20-jarig jubileumversie een drukke esthetiek, vol met verschillende Pokémon.

We moeten zeggen dat we een beetje de voorkeur geven aan het logo voor het 20-jarig jubileum. Hoewel de nieuwe versie erg opvallend is, vragen we ons af of het misschien iets te simpel zou kunnen zijn. Het basisontwerp doet ons denken aan ClipArt, dat doet denken aan zijn roots uit de jaren 90. Dus je zou kunnen zeggen dat het logisch is dat Pokémon hier voor gekozen heeft.

Het veroorzaakte zeker opschudding toen het zich ontvouwde op de gigantische banner boven een menigte dansende Pikachus. Pokémon plaagde wat er gaat komen met de een tweet, waaruit blijkt dat er grote plannen zijn om de kwart eeuw te markeren sinds Pocket Monsters Red & Green voor het eerst in 1996 in Japan werd gelanceerd. De tweet zei: “February 27th, 2021mark your calendars, folks”, dus we moeten nog even wachten tot we zeker weten wat er gaat gebeuren.

Geef een antwoord