Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

1 januari Nieuwjaarsdag Gelukkig nieuwjaar Google Logo / Doodle

1 januari Nieuwjaarsdag Gelukkig nieuwjaar Google Logo / Doodle

Google staat er natuurlijk al langer om bekend dat ze hun logo doodle aanpassen voor belangrijke dagen. Zo hebben ze al eerder tijdens international feestdagen hun doodle aangepast. Ook voor speciale gelegenheden, zoals Thanksgiving, Kerstmis of bijvoorbeeld de 250e verjaardag van Mozart passen ze hun doodle aan.

Wanneer een gebruiker op de doodle klikt komen ze op een relevante zoekpagina uit. Hierdoor komt er soms veel verkeer op pagina’s die daar niet voor gemaakt zijn. Soms worden er niet alleen statische doodles ontworpen, maar worden ze ook dynamisch gemaakt. Zo kon je in het verleden eens met PacMan spelen, en was er een Les Paul gitaar doodle.

De eerste Google doodle was ontworpen voor het Burning Man Festival in 1998. Deze doodle was ontworpen door Larry Page en Sergey Brin om er voor te zorgen dat gebruikers wisten van hun afwezigheid voor het geval dat de servers zouden crashen.

Nieuwjaarsdag doodle

Nieuwjaarsdag is hier voor sommige mensen en daarmee is het 1 januari nieuwjaarsdag Google-logo of Doodle ook live voor degenen die Google.com bezoeken zodra het 1 januari 2021 is op hun locatie. Google heeft het logo van de Doodle koekoeksklok 2020 op oudejaarsavond gewijzigd in een koekoeksklok op nieuwjaarsdag 2021 op 1 januari.
Hier is een GIF van het logo in actie:

Google drukt zijn wensen voor nieuwjaarsdag uit met dit bericht:

“Het is tijd om het nieuwe te verwelkomen, de klok slaat middernacht en de koekoek komt uit! Het allerbeste voor het nieuwe jaar, de koekoeksvogel tjilpt zodat iedereen het kan horen! Gelukkig nieuwjaar!”

Oh en ja, er is nog steeds confetti om de dag na oudejaarsavond te vieren.

Hier is een video van de Doodle als de GIF niet voor jou werkt:

Gelukkig nieuwjaarsdag 2021 voor iedereen!

Geef een reactie