Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Willem II lanceerde op nieuwjaarsdag een nieuw logo ter gelegenheid van zijn 125-jarig bestaan

Willem II lanceerde op nieuwjaarsdag een nieuw logo ter gelegenheid van zijn 125-jarig bestaan

Willem II toonde op nieuwjaarsdag het nieuwe clublogo. De Club uit Tilburg gaat het nieuwe logo gebruiken. Ze vieren deze zomer vanaf seizoen 2021/2022 haar 125-jarig bestaan. Willem II wordt op 12 augustus 2021 125 jaar oud.

Speciaal voor deze speciale gelegenheid introduceerde de club een nieuw logo, dat veel overeenkomsten vertoont met het huidige logo. Het woord “W” bestaat nog steeds, evenals het tweede jaar van Rome en het jaar 1896. Daarnaast hebben ze de woorden “125 jaar” toegevoegd na de kroon.

Dankzij het nieuwe logo zal Willem II niet alleen het jubileum van de club op 12 augustus herdenken, maar ook het hele seizoen. Momenteel staat het team van Adrie Koster op de 15e plaats in de Eredivisie, slechts 2 punten hoger dan degradatie. Op 10 januari speelde Willem II een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, waarna het duel herstartte, gelijk aan de score van de Tilburgers.

Willem II

Opgericht in 1896 in Tilburg, was Willem II een van de eerste voetbalclubs van Brabant. Zij richtten de nieuwe voetbalclub ‘Tilburgia’ op. Na anderhalf jaar werd de naam toch gewijzigd naar Willem II, naar de voormalige koning Willem II, die zijn militair hoofdkwartier gevestigd had in de stad Tilburg en er later ook overleed. In 1904 mocht de club toetreden tot de Nederlandse voetbalbond, wat tegenwoordig de KNVB heet.

In dat jaar won Willem II het landskampioenschap. De eerste KNVB beker werd door Willem II gewonnen in 1944. Tijdens de oorlog was het stadion van Willem II ontdaan van het meeste hout, omdat dit toen gebruikt werd om hout mee te stoken. In eerste instantie was het plan om het stadion weer op te knappen, maar uiteindelijk werd besloten om een geheel nieuw stadion te laten bouwen.

Geef een reactie