Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Onmisbare WordPress-tips en -trucs voor 2021

Onmisbare WordPress-tips en -trucs voor 2021

Wil je het meeste uit je site halen en je onderscheiden van de rest? Er is veel concurrentie, dus zorg ervoor dat je het meeste uit je website haalt. Hieronder wat tips en trucs voor WordPress in 2021.

1. Verklein de afbeeldingsgrootte om je site sneller te maken

Afbeeldingsgrootte is een van de belangrijkste WordPress-tips en -trucs. Als je de afbeeldingen kleiner maakt door ze te comprimeren, heeft dit verschillende voordelen voor je website die je misschien niet had verwacht. Hierdoor wordt je site sneller geladen en kun je  opslagruimte besparen.

2. Gebruik een SEO-plug-in

Het hebben van een website die is geoptimaliseerd voor SEO (Search Engine Optimization) is van cruciaal belang voor elk bedrijf. Daarom raden we je aan om niet alleen een SEO-vriendelijk thema te hebben, maar ook een specifieke plug-in voor SEO te gebruiken.

4. Kies het juiste thema

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar wordt soms over het hoofd gezien. In plaats van een thema te kiezen alleen omdat het populair is of omdat je er al van hebt gehoord, moet je het juiste thema voor je site gebruiken. Elk bedrijf heeft andere behoeften: een eCommerce-site heeft een bepaald type thema met specifieke functies nodig, een datingsite wil andere dingen, enzovoort. Haast je dus niet en kies een thema dat er niet alleen goed uitziet, maar ook de gewenste functies heeft en compatibel is met andere tools die je wil gebruiken.

5. Maak een back-up van je database

Door regelmatig een back-up van je database te maken, wordt deze beschermd tegen de meeste risico’s, waaronder systeemcrashes en website-hacks. Met de back-ups kunt je de website veilig houden, je database gemakkelijk herstellen en hoofdpijn voorkomen als er iets misgaat. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig een back-up van je gegevens maakt (minstens één keer per week). Je kan dit handmatig doen of met behulp van plug-ins.

Geef een reactie