Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

United States Space Force heeft een nieuw logo – en het is niet zo populair!

De United States Space Force heeft op het gebied van grafisch logo ontwerp niet de meest vlotte start gehad. Het eerste logo werd genadeloos bespot omdat het leek op dat van Star Trek. De Amerikaanse Space Force heeft nu een gloednieuw logo onthuld. Maar de respons online laat zien dat het logo niet zo populair is!

Het nieuwe logo werd onthuld op Twitter, samen met een nieuw motto: “Semper supra” (wat ‘altijd boven’ betekent). Het nieuwe logo is voorzien van een driehoekige delta, versierd met verschillende details met betrekking tot de ruimte.

Eén van de belangrijkste kwaliteiten van goede logo ontwerpen, is dat ze niet verward kunnen worden met iets anders – en Twitter gebruikers vinden dat het nieuwe US Space Force logo er toch wel heel, heel bekend uitziet.

Net als het eerste logo, zien velen dit nieuwe symbool als een Star Trek rip-off – alleen deze keer lijkt het er inderdaad meer op. De driehoekige vorm met daarin een ster doet sterk denken aan het fictieve Starfleet-insigne.

Wat vind jij van het nieuwe United States Space Force logo?

Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Geef een reactie