Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Uniek beauty logo laten ontwerpen

Zelf een uniek beauty logo ontwerpen blijkt vaak lastig te zijn! Je dient met verschillende factoren rekening te houden, om te voorkomen dat het logo te generiek wordt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van het symbool van een lelie of een haarlok. Er zullen veel meer beauty salons zijn, die een dergelijk symbool gebruiken. Het effect van je logo op de merkbeleving onder klanten is hierdoor minimaal. Er zijn gelukkig diverse manieren om je logo onderscheidend te maken. In dit artikel lees je hier meer over.

Direct een uniek beauty logo laten ontwerpen? Wij helpen je hier graag bij! Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we de mogelijkheden aan je voor kunnen leggen.

Wees creatief in het gebruik van kleuren

Een van de mogelijkheden om je logo onderscheidend te maken, is het gebruik van contrasterende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van rood en blauw! Blauw doet mensen denken aan de zee, een heldere lucht, enzovoorts. Dit wordt in veel gevallen geassocieerd met rust en ontspanning. Andersom past rood goed bij passie en liefde. Iets wat onder andere geassocieerd wordt met beauty. Je wilt er immers op je mooist uitzien tijdens een date.

Werk schetsen uit op een vel papier

Voordat je een beauty logo laat ontwerpen, doe je er verstandig aan om een aantal schetsen uit te werken. Pak er een vel papier bij en ga aan de slag! Op het papier kun je alle ideeën verwerken, die je momenteel zelf al hebt voor het logo. Het maakt het makkelijker om je wensen door te geven aan ontwerpers. Daarbij zie je direct wat goed werkt en welke combinatie van elementen en kleuren minder geschikt is. Welke ideeën heb jij momenteel al voor het logo van je beauty salon? Kijk ook eens naar de logo’s van anderen om inspiratie op te doen!

Geef een antwoord