Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Uniek ICT logo laten ontwerpen kan lastig zijn

Het aantal IT-bedrijven is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dit maakt het steeds lastiger om je van concurrenten te onderscheiden. Een uniek ICT logo laten ontwerpen kan een eerste stap zijn in het verbeteren van je naamsbekendheid. Vaak lijkt het ontwerpen van een logo makkelijker, dan dat dit in de praktijk blijkt te zijn. Hoe voorkom je dat het logo te generiek wordt? Welk lettertype is het meest geschikt, zonder aan leesbaarheid te verliezen bij het verkleinen van een logo? Enzovoorts. In dit artikel geven we tips om een uniek ICT logo te laten ontwerpen.

Voeg subtiele details toe aan het IT logo

Er zijn verschillende manieren om een IT logo uniek te maken. Voeg bijvoorbeeld een symbool toe aan je logo! Het symbool van een wereldbol of computer is echter onverstandig. Dergelijke symbolen maken je logo generiek. Zou je andermans bedrijfsnaam bij het symbool van de wereldbol plakken, dan past dit ook. Ook kun je ervoor kiezen om te spelen met kleuren. Kies bijvoorbeeld twee contrasterende kleuren, zoals zwart en oranje. Dit richt direct de aandacht op het logo en zorgt ervoor dat deze beter blijft hangen.

Begin met het uitwerken van schetsen

Om een duidelijker beeld te krijgen van je eigen wensen, is het slim om een aantal schetsen uit te werken. In deze schetsen kun je verschillende details verwerken, die je op voorhand bij het logo vindt passen. Mogelijk schrap je de details op een later moment, omdat dit wellicht minder goed uitpakt dan je verwacht had.

Ben je benieuwd hoe wij je ICT logo zouden ontwerpen? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we je hier meer over kunnen vertellen. Nadat een eerste ontwerp is opgeleverd, geven we je altijd de mogelijkheid om feedback te geven. Op basis daarvan ontstaat een tweede ontwerp.

Geef een antwoord