Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Uniek filmbedrijf logo laten ontwerpen

Hoe zou jij het logo van een filmbedrijf ontwerpen? Vaak wordt gekozen voor een combinatie van de naam van het bedrijf met het symbool van een filmrolletje. Het resulteert in een generiek logo, die ook bij de concurrent zou passen. Veel creatiever is het om zelf een symbool voor je logo te ontwerpen. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om het symbool volledig weg te laten. Iets wat bijvoorbeeld gedaan is door de ontwerpers van het logo van FedEx. Het maakt de merkbeleving rond dit bedrijf echter niet minder groot! Andersom zou je ook de tekst in het logo weg kunnen laten. Kijk eens naar het logo van een bedrijf als Nike.

Schetsen maken voor je filmbedrijf logo

Een filmbedrijf logo laten ontwerpen begint vaak bij het maken van een aantal schetsen. In deze schetsen kun je de wensen voor het uiteindelijke logo verwerken. Daarbij laten de schetsen je zien welke combinaties geschikt zijn en welke juist minder! De kans is groot dat het uiteindelijke logo straks sterk zal afwijken van deze eerste schetsen. Niet voor niets heb je bij ons de mogelijkheid om na een eerste ontwerp feedback te geven voor een tweede versie van het logo. Samen komen we zo tot een logo die volledig aansluit op je wensen en daarbij uniek is.

Creëer een uniek logo met contrasterende kleuren

In plaats van het gebruik van een generiek symbool, zou je voor contrasterende kleuren kunnen kiezen. Contrasterende kleuren maken je logo namelijk net zo uniek! Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van zwart en oranje, zwart en rood, enzovoorts. Welke kleuren sluiten goed aan bij de huisstijl van jouw filmbedrijf? Ook voeg je unieke elementen toe door bijvoorbeeld een creatief lettertype te gebruiken. Let er hierbij wel op, dat het logo goed leesbaar blijft. Zeker wanneer deze verkleind wordt weergegeven op je website.

Wil je hulp bij het laten ontwerpen van je filmbedrijf logo? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Geef een antwoord