Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

3 tips: een taxibedrijf logo laten ontwerpen

Een taxibedrijf logo laten ontwerpen lijkt wellicht makkelijker, dan dat dit in de praktijk is. Hoe geef je bijvoorbeeld duidelijk aan, wat je wensen voor het logo zijn? Wil je een logo met het symbool van een auto, in combinatie met de naam van je taxibedrijf? Kies je voor een logo met een losse tekst, of wellicht voor een los symbool? Enzovoorts. In dit artikel geven we je drie tips, die helpen bij het ontwerpen van het logo voor je taxibedrijf.

Tip 1: zorg dat het logo uniek is

Het belangrijkste aandachtspunt bij het ontwerpen van logo’s, is dat deze uniek zijn. Zo is het gebruik van het symbool van een auto al snel minder interessant. Veel van je concurrenten zullen een dergelijk symbool gebruiken. Doe je dit zelf ook, dan wordt het logo generiek. Het logo blijft hierdoor minder lang hangen bij klanten, wat ten koste van je naamsbekendheid gaat.

Tip 2: gebruik contrasterende kleuren

Een van de manieren om een logo uniek te maken, is het gebruik van contrasterende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zwart en oranje! Of wat te denken van rood en blauw? Vanzelfsprekend moeten de kleuren passen bij de rest van de huisstijl van je taxibedrijf. Ook een zwarte tekst met een gekleurd randje voegt een uniek element aan je logo toe.

Tip 3: houd het logo leesbaar na het verkleinen hiervan

In veel gevallen wordt een taxibedrijf logo in verkleinde vorm op een website of op de auto’s zelf gebruikt. Het is belangrijk dat het logo ook in een kleiner formaat goed leesbaar blijft. Zorg er daarom altijd voor dat het logo ontworpen wordt met een vectorprogramma.

Wil je direct een professioneel taxibedrijf logo laten ontwerpen? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze mogelijkheden!

Geef een antwoord