Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Passend fysiotherapie logo laten ontwerpen

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontwerpen van een logo voor een fysiotherapeut? Lees in dat geval snel verder! Dit artikel geeft je inzichten in aandachtspunten bij het ontwerpen van logo’s. Waar dien je op te letten? Welke elementen kun je beter uit het logo van een fysiotherapiepraktijk laten? Enzovoorts.

Om direct goed van start te gaan, raden we je aan een aantal schetsen op papier uit te werken. Probeer hierin alle details te verwerken, die jij bij het logo van een praktijk vindt passen. Je kunt ze later altijd weer wissen! Het voorkomt dat je achteraf bepaalde elementen mist en maakt het makkelijker om je wensen kenbaar te maken.

Elementen van een goed fysiotherapie logo

Het logo van een fysiotherapeut kan bestaan uit een combinatie van een symbool en tekst, een los symbool of juist een losse tekst. Voor ieder van deze soorten logo’s valt iets te zeggen. Het hangt onder meer van de naam van je praktijk af, of het zinvol is om een symbool te gebruiken. Vaak is men geneigd om zoveel mogelijk elementen in een logo te verwerken. Daar waar grote bedrijven met een enorme naamsbekendheid dat ook niet doen. Bekijk de logo’s van FedEx en Nike bijvoorbeeld eens.

Houd het logo van je fysiotherapiepraktijk leesbaar

Door voor contrasterende kleuren te kiezen kun je een logo uniek maken. Het gebruik van een symbool wordt hierdoor al snel minder noodzakelijk. Ook kun je een creatief lettertype gebruiken. Let bij het variëren in kleuren en lettertypes goed op de leesbaarheid van het logo. Je logo mag niet minder leesbaar worden, als je deze verkleind op een website of in een nieuwsbrief toont.

Ook benieuwd hoe wij je fysiotherapie logo zouden ontwerpen? Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Samen ontwerpen we een logo die bij jouw bedrijf past!

Geef een antwoord