Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Hoe begin ik bij een massagepraktijk logo laten ontwerpen?

Een massagepraktijk logo laten ontwerpen kan een hele uitdaging zijn. Niet alleen voor de ontwerpers van het logo, maar zeker ook voor jou als opdrachtgever! Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je wensen voor het logo duidelijk overkomen? In dit artikel geven we tips om goed van start te gaan bij het laten ontwerpen van een massagepraktijk logo.

Het is heel belangrijk om voor een uniek logo te kiezen. Klanten zullen je logo gemiddeld genomen zeven keer gezien hebben, voordat zij een massage bij je afnemen. Des te opvallender je logo is, des te eerder zit je aan de zeven contactmomenten.

Tips om je logo uniek te maken

Er zijn verschillende manieren waarop je het logo van je massagepraktijk een unieke tint kan geven. Kies bijvoorbeeld enkel voor een symbool, in plaats van voor de combinatie van een symbool en tekst. Ook alleen de naam van je massagepraktijk als logo kan volstaan! Mocht je voor een symbool kiezen, dan is het belangrijk om deze zo uniek mogelijk te houden. Pas op met symbolen als die van een lelie of een opgerolde handdoek. Deze worden relatief vaak gebruikt door massagepraktijken, waardoor het logo onnodig generiek wordt.

Kies voor rustgevende kleuren in het logo

Als massagepraktijk wil je mensen laten ontspannen en tot rust laten komen. Het is daarom belangrijk om hier al bij het ontwerp van je logo rekening mee te houden. Kies bijvoorbeeld voor een blauwe of groene kleur. Blauw doet mensen denken aan de zee, terwijl groen vaak geassocieerd wordt met natuur in het algemeen. Kleuren als rood en oranje staan voor passie en actie, wat ze minder geschikt maakt voor massagepraktijken.

Wil je meer tips voor het ontwerpen van een massagepraktijk logo? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Geef een antwoord