Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Geel logo laten ontwerpen: welke associaties heb jij bij geel?

Wanneer je een geel logo laat ontwerpen, is het verstandig om na te gaan welke associaties mensen bij deze kleur hebben. Een groene kleur wordt vaak geassocieerd met natuur en rust, wat het interessant maakt voor bijvoorbeeld een yogastudio. Geel kan geassocieerd worden met de zon, wat het een ideale kleur maakt voor een reisbureau! De felle kleur is echter minder interessant voor formele partijen, zoals een accountantskantoor of huisartsenpraktijk. Deze partijen willen betrouwbaarheid uitstralen. In dit artikel vertellen we je meer over een geel logo laten ontwerpen.

Mensen moeten een positief gevoel bij je bedrijf krijgen

Wist je dat logo’s een grote invloed hebben op de eerste indruk die mensen van je bedrijf hebben? Een geel logo laten ontwerpen is interessant, wanneer je een warm gevoel wilt creëren. Naast geel zijn ook rood en oranje geschikte kleuren voor dit doel. Geel doet mensen denken aan thuis, aan een vakantie onder de zon, enzovoorts. Het gevoel van thuis valt te verklaren door de gele kleur van de verlichting in huis. Niet voor niets maakt onder meer een merk als Lays gebruik van deze kleur, evenals bijvoorbeeld McDonalds en IKEA.

Val op met contrasterende kleuren in je logo

Niet alleen geeft het geel mensen een warm gevoel. Ook zorgen contrasterende kleuren ervoor dat het logo eerder op zal vallen. Combineer het geel bijvoorbeeld met zwart of rood. Des te meer een logo opvalt, des te groter is ook de kans dat mensen dit logo op een later moment nog herinneren. Zo kom je eerder aan zeven contactmomenten met potentiële klanten. Iets wat noodzakelijk is om mensen ervan te overtuigen, een aankoop bij je te doen.

Andere redenen om voor een gele kleur te kiezen:

  • Geel staat voor jeugdigheid en optimisme;
  • Geel heeft een positieve invloed op de mentale staat van mensen;
  • Geel staat voor gezelligheid met anderen.

Geef een antwoord