Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Dakwerken logo laten ontwerpen: waarop letten?

Als specialist op het gebied van dakwerken kan het lastig zijn om je eigen logo te ontwerpen. Waar moet je op letten bij het ontwerpen van een logo? Welke kleuren zijn geschikt voor een dakdekkersbedrijf? Enzovoorts. In dit artikel zetten we een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje.

Verstandig is het om een dakwerken logo te laten ontwerpen door een professionele partij. Zij werken met vectorprogramma’s en hebben de ervaring, om je inspiratie te geven voor een passend logo.

Maak het logo uniek en passend bij je bedrijf

Wanneer je begint met het ontwikkelen van een dakwerken logo, is het al snel verleidelijk om het symbool van een schuin dak te gebruiken. Dit maakt je logo te generiek! Je concurrenten zullen een dergelijk symbool wellicht ook gebruiken. Het is veel leuker om je logo van een eigen symbool te voorzien, of om het symbool volledig weg te laten. Vaak zegt je bedrijfsnaam immers al voldoende. Kijk ook eens naar het logo van een bedrijf als FedEx.

Kies voor de juiste kleuren

Mocht je al een huisstijl hebben, dan kun je kleuren uit deze huisstijl in je logo laten verwerken. Heb je nog geen huisstijl? In dat geval zijn donkerdere kleuren, zoals donkerblauw, grijs en zwart, zeer geschikt voor een dakdekkersbedrijf. Opvallende rode en bijvoorbeeld gele kleuren passen vaak niet goed bij dit type bedrijf en maken het logo onnodig druk.

Hulp bij een dakwerken logo laten ontwerpen

Doordat het niet eenvoudig is om een dakwerken logo te ontwerpen, is het slim om hulp in te schakelen. Reeds werd al beschreven dat een professionele organisatie vectorprogramma’s gebruikt. Hierdoor zal de kwaliteit van het logo niet merkbaar afnemen, als je het formaat hiervan aanpast. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen bij een dakdekkersbedrijf logo laten ontwerpen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Geef een antwoord