Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

3 tips bij een yoga logo laten ontwerpen

Wil je een yoga logo laten ontwerpen? Bekijk in dat geval zeker de drie tips uit dit artikel eens. Een yoga logo ontwerpen bestaat vaak uit verschillende fases. Zo is het allereerst verstandig om voor jezelf een aantal schetsen te maken. Deze schetsen helpen je de wensen voor het logo kenbaar te maken bij de ontwerpers ervan. Ook zie je direct wat wel, of wat juist niet bij je bedrijf past. Varieer in de gebruikte kleuren, symbolen en lettertypes. De schetsen vormen een mooie basis, om aan de slag te kunnen gaan met het uiteindelijke logo.

Tip 1: bedenk of een symbool zinvol is

Wanneer mensen een logo ontwerpen, beginnen ze vaak met het zoeken naar een passend symbool. Bij een yoga logo kan dit het symbool van een matje zijn, maar bijvoorbeeld ook van iemand in een yogahouding. Bepaal voor jezelf of een dergelijk symbool zinvol is. Het maakt je logo vaak al snel te generiek!

Tip 2: kies voor rustgevende kleuren

Yoga biedt mensen rust en helpt ze hun gevoel van stress te verminderen. Het is daarom belangrijk om ook in het logo van je vereniging of bedrijf rust naar voren te laten komen. Dit doe je bijvoorbeeld door een kleur als groen of blauw te gebruiken. Blauw wordt vaak geassocieerd met de zee of een heldere lucht.

Tip 3: houd het logo goed leesbaar

Ook een handgeschreven lettertype kan een rustige uitstraling hebben. Toch raden we je af om voor een dergelijk lettertype te kiezen. Wanneer het logo verkleind wordt op je website, zal het lettertype al snel onleesbaar zijn. Je voorkomt het door voor een simpel en strak lettertype te kiezen.

Meer weten over een yoga logo laten ontwerpen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Geef een antwoord