Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Passend zorgbedrijf logo laten ontwerpen

Als zorgbedrijf wil je betrouwbaar overkomen op cliënten of klanten. Als psycholoog bied je mensen een luisterend oor, waarbij zij zeker moeten weten dat de inhoud van gesprekken tussen jullie blijft. Mocht je als leverancier van medische hulpmiddelen werken, dan moeten klanten verzekerd zijn van een hoge kwaliteit. Er is niets vervelender dan pleisters die niet plakken. Of wat te denken van een kruk die breekt? Het uitstralen van betrouwbaarheid begint al bij een zorgbedrijf logo laten ontwerpen. Er zijn verschillende manieren om de betrouwbaarheid in het logo terug te laten komen. In dit artikel lees je er meer over.

Gebruik de juiste kleuren in het logo van je zorgbedrijf

Het kleurgebruik speelt een belangrijk rol bij een zorgbedrijf logo laten ontwerpen. Kies voor een kleur die je bedrijf een bepaalde autoriteit geeft. Denk aan kleuren als blauw, grijs en donkergroen. Kleuren als rood, geel en oranje kun je beter vermijden. Deze kleuren worden immers ook gebruikt als er gevaar dreigt, als er sprake is van een brand, enzovoorts. Een associatie die je wilt voorkomen!

Maak het logo niet te generiek

Bij het laten ontwerpen van een zorgbedrijf logo kan het interessant zijn om het symbool van een ziekenhuis toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het kruis, die vaak gebruikt wordt binnen de zorg. Dergelijke symbolen kunnen een logo al snel te generiek maken. Een ander zorgbedrijf zal dit kruis immers ook gebruiken. Je maakt een logo uniek door een geheel nieuw symbool te ontwikkelen, of door deze weg te laten.

Houd het logo goed leesbaar

Aansluitend op het gebruik van symbolen en de juiste kleuren, raden we je aan om goed na te denken over een passend lettertype. Je wilt voorkomen dat het logo al snel niet meer goed leesbaar is. Daarbij draagt ook een stevig en strak lettertype bij aan een betrouwbare uitstraling.

Direct een zorgbedrijf logo laten ontwerpen? Wij helpen je hier graag bij!

Geef een antwoord