Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Inzoomen op het kenmerkende Disney logo

Wereldwijd is Disney een van de bekendste merken! De een kent het bedrijf van haar pretpark in Parijs, de ander van de vele films en televisieseries. Weet jij hoe het logo van Disney is vormgegeven? In dit artikel zoomen we verder in op het Disney logo en kijken we wat hieruit valt te halen. Mogelijk inspireert het je bij het ontwerpen van je eigen logo! Voordat we naar het huidige logo kijken, is het wellicht interessant om te weten dat het bedrijf lange tijd geen echt logo gebruikte. In haar films en series werd enkel de tekst “Walt Disney presents” getoond.

Een modern en passend Disney logo ontwerp

Het bestaande Walt Disney logo bestaat uit meer dan een losse tekst alleen. Op de achtergrond van het logo is het symbool van een kasteel te zien. Het is echter niet een willekeurig gekozen kasteel. Dit kasteel komt onder meer terug in films van Disney en in het bekende pretpark in Parijs. De halve maan rond het kasteel staat voor de ster, die in films en series getoond wordt.

Combinaties van verschillende kleuren

Een ander punt wat opvalt, is dat het Disney logo in verschillende uitvoeringen gepresenteerd wordt. Zo bestaat er een variant met een zwarte en witte kleur, een variant met verschillende blauwtinten, enzovoorts. De combinatie van zwart met wit is een veilige keuze. Het doet mensen denken aan luxe, aan herinneringen van vroeger en aan betrouwbaarheid.

Opvallend lettertype in het Disney logo

Om het logo uniek te maken, is gebruik gemaakt van een heel opvallend en creatief lettertype. Tegenwoordig draagt dit lettertype zelfs de naam “Disney”! Het lettertype past goed bij de doelgroep van Disney, namelijk: jonge kinderen. Daarbij heeft het een informele, speelse look. Ideaal voor de films, series, producten en pretparken van Disney!

Geef een antwoord