Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Het NBC logo uitgelicht: wat valt op?

NBC staat voor National Broadcasting Company, wat een Amerikaans televisie- en radionetwerk is. Inmiddels zijn er meer dan 200 televisiestations aangesloten bij het bedrijf, welke verspreid liggen over de Verenigde Staten. Wanneer je het logo van NBC bekijkt, zullen er direct een aantal zaken opvallen. Let bijvoorbeeld op het kleurgebruik in het logo, de combinatie van een symbool met tekst, enzovoorts. Ook opvallend is het ontbreken van bijvoorbeeld een microfoon of televisie in het logo. Iets wat je mogelijk wel zou verwachten! Het toont eens te meer aan, dat het gebruik van een dergelijk symbool lang niet altijd noodzakelijk is.

Inzoomen op het unieke NBC logo

Door verschillende kleuren te gebruiken in het NBC logo, zorgt het Amerikaanse bedrijf ervoor dat iedereen zich aangesproken voelt. Het maakt niet uit welke godsdienst je aanhangt, op welk geslacht je valt of hoe oud je bent. Iedereen kan terecht bij de televisiezenders van NBC! Tegelijkertijd maakt het gebruik van verschillende kleuren het logo opvallend. Dit zorgt ervoor dat het logo langer blijft hangen bij mensen.

Gebruik van een tekst en symbool

Naast het symbool in de verschillende kleuren, wordt de naam van het bedrijf in het logo benoemt. Hierbij is gekozen voor het gebruik van een vrij statisch lettertype, welke smal en rechtopstaand is. Het lettertype biedt het voordeel, dat het logo ook goed leesbaar is als deze verkleind wordt.

In het geval van het NBC logo kan het de moeite waard zijn om ook oudere logo’s van dit bedrijf te bekijken. Het laat je een ontwikkeling van logo’s door de jaren heen zien. Zo werd er in het eerste logo van NBC nog wel gebruik gemaakt van een microfoon. Mede door het feit, dat men in die periode enkel actief was op de radio. Later vormde het logo zich steeds meer naar de huidige variant.

Geef een antwoord