Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Een voetbal logo laten ontwerpen is niet eenvoudig

Ben je op zoek naar passende logo ontwerpen voor je voetbalvereniging? Of ontwerp je een logo voor een voetbalschool? Bij het ontwerpen van een voetbal logo komt vaak veel meer kijken, dan men op voorhand verwacht. Veel clubs kiezen voor een logo in de vorm van een wapen. In het wapen nemen zij een symbool en de naam van de vereniging op. Voorkom dat het logo te generiek wordt! Het gebruik van het symbool van een bal wordt bijvoorbeeld afgeraden. In dit artikel vertellen we je meer over het laten ontwerpen van een voetbalclub logo. Waar dien je op te letten?

Laat de identiteit van de club terugkomen in het logo

Het is belangrijk dat leden en andere geïnteresseerden de identiteit en het karakter van een club herkennen in het voetbal logo. Voetbalclubs streven vaak naar het leveren van passie en strijd, in combinatie met het nodige plezier. Dit breng je terug door vurige kleuren te gebruiken. Denk aan een combinatie van rood en oranje.

Deze kleuren zijn veel minder geschikt, wanneer de kleur van het thuistenue uit blauwtinten bestaat. Het is belangrijk dat de kleuren in het logo aansluiten bij de kleuren van de gebruikte tenues. Passie en strijd breng je in het geval van blauwe tenues terug door bijvoorbeeld een geel randje te gebruiken, of door voor een uniek lettertype te kiezen.

Houd het logo van je voetbalclub leesbaar

Pas wel op met het gebruik van unieke lettertypes! Een heel verfijnd lettertype kan een logo al snel onleesbaar maken. Zeker wanneer je deze in verkleinde vorm op een website toont. Ook het gebruik van te veel details maakt een logo onrustig en vaak minder goed leesbaar.

Wij helpen je graag bij een voetbal logo ontwerpen. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we de mogelijkheden door kunnen spreken.

Geef een antwoord