Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

7 fouten die je moet voorkomen bij het maken van business cards

Het vormgeven van een business card, in het Nederland vertaald als visitekaartje, is niet eenvoudig. Er liggen tal van verschillende fouten op de loer, waar je vooraf wellicht niet aan denkt. In dit artikel zetten we zeven veel gemaakte fouten voor je op een rijtje. Zo voorkom je dat je zelf in deze fouten trapt! Je kunt het ontwerpen van een visitekaartje vanzelfsprekend ook aan onze ontwerpers overlaten. Zo heb je hier zelf geen omkijken naar. Huisstijl laten ontwerpen? Logolove!

#1: een te saai visitekaartje

Hoewel je wilt voorkomen dat een visitekaartje te druk wordt, mag deze ook niet te saai worden. Een te saaie business card is een wit kaartje met enkel zwarte tekst.

#2: groot aantal verschillende lettertypes

Soms is het interessant om een aantal lettertypes te combineren. Wanneer je voor een te groot aantal lettertypes kiest, werkt dit averechts! Het maakt een business card te druk.

#3: een mysterieuze business card

Houd je visitekaartje niet te simpel, maar maak het ook niet onnodig ingewikkeld! Denk aan een verborgen link in de vorm van een QR-code, een telefoonnummer die gevonden wordt na het oplossen van een raadsel, enzovoorts.

#4: gebruik van verkeerde kleuren

Pas ook op met het gebruik van een groot aantal kleuren. Let goed op de kleur die het beste aansluit bij de rest van je huisstijl. Je wilt daarbij voorkomen dat mensen verkeerde associaties hebben bij de gekozen kleuren.

#5: grammaticafouten

Er is niets gênanter dan een opvallende grammaticafout in de tekst op de business card. Controleer het kaartje voordat je deze laat drukken en vraag eventueel om advies van een collega.

#6: te weinig informatie

Houd er rekening mee, dat mensen je makkelijk willen kunnen contacteren aan de hand van je visitekaartje. Voeg daarom genoeg informatie op de business card! Denk aan je naam, telefoonnummer, profiel op LinkedIn, het adres van je website, etc.

#7: teveel informatie

Waar de business card niet te weinig informatie mag bevatten, is te veel informatie ook onverstandig. Pas daarom op met de hoeveelheid informatie die je op het visitekaartje zet.

Geef een antwoord